poze doua concerte extraordinare la filarmonica

Două concerte extraordinare la filarmonică

Satu-Mare , Satu Mare. Joi 12 August 2010 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Filarmonica “Dinu Lipatti” revine

Dupa o luna de vacanta, Filarmonica “Dinu Lipatti” revine in atentia melomanilor din Satu Mare, urmand sa prezinte doua concerte in urmatoarele doua saptamani.

Vineri 6 august, de la ora 20, in Sala de Aur a Palatului Episcopiei Romano-Catolice, va avea loc concertul cameral al ansamblului “Consonantia”, avandu-i in componenta pe violonistii Rudolf Fatyol si Stefan Pocsveiler, violistul Marius Budean, violoncelistul Peter Erdös, contrabasistul Ioan Muszka, impreuna cu Judith Mihaly-Budean la cembalo (stramosul pianului), Ion Nastai la corn si Mihaly Zagony la clarinet. Programul va cuprinde lucrari de Veracini, Boccherini si Weber.

Joi 12 august, tot de la ora 20, in Pasajul pietonal “Corneliu Coposu”, are loc “O seara romantica” dirijata de Franz Lamprecht, cu orchestra mare a Filarmonicii si tenorul Adorjan Pataki interpretand piese celebre scrise de Verdi, Dvorak, Grieg, Puccini, Offenbach, Strauss, Mussorgski.

Dupa aceste doua concerte cameral si vocal simfonic urmeaza ca orchestra filarmonici Dinu Lipatti sa plece intr-un turneu european unde vor canta alaturi de corurile germane si solisti din Romania, urmand sa marcheze alaturi de delegatia Primariei si Consiliului Local Satu Mare la Zutphen “40 de ani de infratire Satu Mare – Zutfen.

www.hellosm.ro/satu-mare/doua-concerte-extraordinare-la-filarmonica/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 378
Cuvinte cheie: Satu Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 3578 zile, 08 Aug. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .