poze neintelegerea

NEÎNŢELEGEREA

Satu-Mare , Satu Mare. Duminică 21 Aprilie 2013 19:00

Categorii: Spectacole si Filme

Duminică 21 aprilie, de la ora 19.00, secţia română a Teatrului de Nord vă invită la spectacolul „Neînţelegerea” de Albert Camus

Acum 60 de ani, un mare scriitor francez (care ar fi împlinit acum 100 de ani) a scris una dintre cele mai triste, ciudate şi năucitoare piese de teatru. Scriitorul s-a numit Albert Camus iar numele piesei este „Neînţelegerea”. Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripţionat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunţă că vom vedea un ”thriller” - dar nu intenţionez să o spun aici pentru a nu strica surpriza spectatorilor. Sigur este că a fost inspirată după o istorie reală petrecută la începutul secolului trecut în Bohemia cea umedă şi întunecoasă - o provincie cehă foarte apropiată de Germania - într-un orăşel pictat parcă de Hieronymus Bosch. Dacă nu m-aş feri de comparaţii nepotrivite aş spune că tema acestui text, prin întrebările existenţiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinităţii şi rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în „Hamlet” sau Goethe în „Faust”.
Împreună cu o echipă de actori foarte înzestraţi - Dorina Nemeş, Adriana Vaida, Raluca Mara, Ciprian Vultur şi Stelian Roşian - într-un decor de castel gotic imaginat de Klara Labancz şi pe acordurile melodiei „Avant de mourir” a lui Georges Boulanger interpretată de maestrul Rudolf Fatyol.

Pret bilet: 12 Lei

Comenteaza pe Facebook
olimpia

Adaugat in urma cu 3577 zile, 18 Apr. 2013

Adaugat de pia792001

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 189

  • Ai ceva de zis?

    .