poze la socond s a sfintit noua biserica ortodoxa

La Socond s-a sfintit noua biserica ortodoxa

Satu-Mare , Socond. Duminică 18 Iulie 2010 10:00

Categorii: Inaugurari

importanta acestui lacas

Ziua de duminica, 18 iulie s-a dovedit a fi cel mai inaltator si emotionant moment pentru mica comunitate de crestini ortodocsi din localitatea Socond, si anume de a participa la Slujba de Tarnosire si Binecuvantare a bisericii recent construite – “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”.

Iata ca aceasta duminica le-a dat prilejul celor aproximativ 100 de suflete de romani (originari de prin partile Cehalului care s-au statornicit pe aceste meleaguri cu aproximativ 20 de ani in urma) de a trai bucuria unui vis implinit, acela de a avea propria lor biserica in care sa se roage si sa dea slava lui Dumnezeu. Alaturi de ei s-au aflat rudenii si prieteni din satele invecinate, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene. Au fost de fata: primarul comunei Socond – Ioan Sava, primarul comunei Cehal – Gheorghe Jurchis, vicepresedintele Consiliului Judetean – Adrian Stef, deputatul Ioan Holdis, presedintele organizatiei municipale PD-L Satu Mare – Valentin Breban si consilierul municipal – Sorin Ghilea.
Sfanta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata de P.S. Iustin Sigheteanu, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului impreuna cu un sobor de preoti. Cuvantul de folos a fost rostit de P.S Iustin care subliniat pe marginea Evangheliei inmultirii painilor si pestilor, modul in care oamenii ar trebui sa inteleaga rostul vietii lor, nevoia de a ramane fermi in credinta chiar si atunci cand sunt coplesiti de greutati si incercari.
Parintele protopop de Carei, Marian Crainic, a facut cunoscut celor de fata importanta acestui lacas pentru cele 30 de familii de romani ortodocsi din Socond, dar si efortul prin care a fost dusa la bun sfarsit aceasta lucrare.
Parohia ortodoxa din Socond este cea mai tanara parohie din Protopopiatul Carei. Zidirea bisericii (asezata la drumul principal) s-a inceput in 2006 cand s-a turnat fundatia. In prezent lucrarile sunt finalizate in proportie de 75%. In forma actuala, se poate spune cu certitudine ca s-a trecut peste ce este mai greu, in sensul ca nu a mai ramas decat realizarea picturii si a celorlalte finisaje interioare. Lacasul de rugaciune este construit in forma de cruce cu cinci turnuri, din care trei in fata si doua laterale.
Pentru stradania si ravna de care a dat dovada in ducerea la bun sfarsit a acestui deziderat, parintele paroh Bogdan Muresan a fost rasplatit de P.S Iustin cu titlul de iconom si dreptul de a purta braul rosu, iar consiliului parohial i-a fost oferita o diploma de vrednicie. Asa cum se obisnuieste la marile praznice, la final, toti cei prezenti au facut o poza pentru posteritate.

www.informatia-zilei.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 706
Cuvinte cheie: Socond
pop rodica

Adaugat in urma cu 5030 zile, 18 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .