poze  zilele culturale ale svabilor din tasnad

“Zilele culturale ale svabilor din Tasnad”

Satu-Mare , Tasnad. Vineri 30 Iulie 2010 17:00 - Duminică 1 August 2010

Categorii: Muzica si Concerte , Alte Evenimente

“Ziua organizatiei de tineret”



Vineri 30, sambata 31 iulie si duminica, 1 august, au loc manifestarile denumite “Trestenburger Kulturtage der Scwaben” (Zilele culturale ale svabilor din Tasnad).

Organizatorii acestora sunt Forumul Democrat German (FDG) din Tasnad, Organizatiei locala a tineretului german “Gemeinsam” (~mpreuna), FDG judetean si regional si Primaria orasului.
Vineri este declarata “Ziua organizatiei de tineret” si, dupa primirea oaspetilor romani germani si maghiari, de la ora 17, in sediul forumului, are loc simpozionul “Prezent si perspective de viitor ale tineretului din Tasnad”.
Sambata, de la ora 9, formatiile invitate vor vizita Muzeul svabesc din Petresti, iar de la ora 17 are loc prelegerea privind stilul de constructie svabesc si arhitectura svabeasca.
Ziua de duminica incepe la ora 9 cu proiectarea unui film de scurt metraj despre deportarile svabilor in URSS, apoi de la ora 13, defilarea formatiilor culturale prin Centrul orasului, urmata de un program artistic la Cinematograful Unirea, iar de la ora 16, are loc masa festiva. Ziua se incheie cu un bal svabesc.
La programul artistic contribuie Grupele de dans din Metzingen (Germania), Nagykallo (Ungaria), Satu Mare, Oradea, Camin, Petresti, Tasnad, Bogdand, Corurile Maestoso din localitate si cel al Bisericii “Sfantul Spirit” din Carei, precum si fanfara din Foieni.
www.informatia-zilei.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 981
pop rodica

Adaugat in urma cu 5020 zile, 28 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .