poze centrul de informare si mestesuguri de la altana

Centrul de Informare şi Meşteşuguri de la Alţâna

Sibiu , Altana. Luni 26 Iulie 2010 16:00

Categorii: Inaugurari , Muzica si Concerte , Alte Evenimente

un concert de muzică sacră

Itinerariile europene trec prin Alţâna. Luni, 26 iulie, în localitate va fi inaugurat Centrul de Informare şi Meşteşuguri de la Alţâna, implementat în parteneriat cu Biroul Regional UNESCO din Veneţia, în cadrul proiectului Itinerariul Cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania. Evenimentul va avea loc la Casa Gerendi în prezenţa reprezentantului UNESCO Matteo Rosati, a Ministrului Culturii, Kelemen Hunor, sau a secretarului de stat, Vasile Timiş, şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

Casa Gerendi din centrul comunei, care găzduieşte centrul, este o clădire istorică recent restaurată. În cele trei încăperi ale casei, oaspeţii vor putea vedea la lucru, la roata de tors şi războiul de ţesut, pe cele opt fete îndrumate de "tuşa Silvia", vor asculta cântece de clacă specifice lucrului la război, interpretate de corul comunal, şi asista la bucuriile celor mici, care participă la un atelier de confecţionat păpuşi condus de Silviu Fologea.

La biserica evanghelică, mezzosoprana Claudia Codreanu şi organista Inna Oncescu vor oferi un concert de muzică sacră, intitulat In Te, Domine, speravi, conţinând arii şi cântece închinate Fecioarei Maria.

Itinerariul Cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania a fost iniţiat din 2009. În luna mai a acestui an, la Sibiu, a fost inaugurat primul Centru de Resurse al Institutului European pentru Itinerarii Culturale din Europa de Sud-Est, în Casa Luxemburg. Deschiderea centrului a avut loc în prezenţa ministrului culturii din Marele Ducat de Luxemburg, Octavie Modert, a preşedintelui institutului european, Erna Hennicot-Schoepges, a secretarului de stat Vasile Timiş, a primarului Klaus Iohannis, preşedintelui Consiliului Judeţean, Martin Bottesch.
Itinerariile Culturale au fost lansate încă din 1987 şi au ajuns să aibă, anual, peste şase milioane de vizitatori în cele 29 de itinerarii promovate, în toate cele 50 de ţări membre ale Convenţiei Itinerariilor Culturale. Programul are ca scop sensibilizarea europenilor asupra identităţii lor culturale, prin intermediul unui turism cultural de calitate, ce explorează patrimoniul diverselor comunităţi. Institutul European de Itinerarii Culturale, cu sediul la Luxemburg, acordă asistenţă tehnică în realizarea itinerariilor.

www.ronduldesibiu.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 787
Cuvinte cheie: Altana
pop puiu

Adaugat in urma cu 5024 zile, 22 Iul. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

  • Ai ceva de zis?

    .