poze tiff 2014 la sibiu

TIFF 2014 la Sibiu

Sibiu , Sibiu. Miercuri 25 Iunie 2014 - Duminică 29 Iunie 2014

Categorii: Alte Evenimente , Spectacole si Filme , Festivaluri

TIFF revine la Sibiu, in perioada 25 – 29 iunie 2014

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, in perioada 25 - 29 iunie 2014, cu o selectie generoasa de filme romanesti, productii noi de succes, documentare captivante si multe alte surprize. Pe ecranul din Piata Mare vor rula, in premiera, comedia America, venim! - cu Mihai Calin, Gheorghe Ifirm si Adrian Vancica - si O poveste de dragoste, Lindenfeld (r. Radu Gabrea), o drama care ii are in rolurile principale pe Victor Rebengiuc si Mircea Diaconu. Cel mai recent film al lui Nae Caranfil, Closer to the moon, documentarul lui Vlad Petri Bucuresti, unde esti?, care vorbeste despre protestele din Piata Universitatii, din 2012, si despre felul in care oamenii au recucerit spatiul public si Sunt o baba comunista al lui Stere Gulea completeaza programul filmelor din Piata Mare.

Proiectiile speciale au si anul acesta un loc aparte la TIFF Sibiu. Joi, 26 iunie, de la ora 22.00, in Parcul Sub Arini va rula comedia #Selfie (r.Cristina Iacob), iar sambata, 28 iunie, Muzeul in aer liber Astra va fi locul de desfasurare perfect pentru o productie spectaculoasa, avandu-l in distributie pe Robert Redford - All is lost / Cand totul e pierdut (r. J.C. Chandor). Cetatea Cisnadioara va gazdui vineri, 27 iunie, din nou un eveniment deosebit: Tabu, renumita melodrama a lui Friedrich Murnau din 1931, va rula in acompaniamentul live al trupei Foley`Ala.

Festivalul continua sa marcheze evenimentele pop-culturale importante ale lumii si aduce, la 20 de ani de la moartea liderului formatiei Nirvana, doua pelicule dedicate vietii idolului rock Kurt Cobain (Kurt and Courtney / Kurt si Courtney, in regia lui Nick Broomfield si Kurt Cobain: About a son / Kurt Cobain: despre un fiu, in regia lui AJ Schnack). De altfel, tematica muzicala este bine reprezentata in selectia de filme de la TIFF Sibiu 2014. La Bohemian Flow, o noua locatie de proiectii intrata in programul festivalului, vor rula numeroase productii precum Metallica through the never (r. Nimród Antal), Shine a light, rockumentarul realizat de Martin Scorsese despre muzica legendelor de la Rolling Stones, Ray (r. Taylor Hackford), Walk the line - povestea lui Johnny Cash (r. James Mangold), sau Anvil! The story of Anvil, filmul lui Sacha Gervasi despre trupa canadiana de heavy metal cu acelasi nume.

O alta aniversare - implinirea a 20 de ani de la lansarea unuia dintre dintre cele mai influente pelicule ale tutoror timpurilor, Pulp Fiction - este motivul pentru care opera lui Quentin Tarantino va fi prezenta in programul TIFF Sibiu 2014.

Teatrul Gong si Libraria Habitus ii vor astepta pe cinefili cu o selectie de pelicule inspirate din celelalte arte, cu spectacole inedite (piesa de teatru - concert Pescarusul. Ultimul act, in regia lui Carmen Lidia Vidu sau Usturoi, filmul-surpriza al cunoscutului blogger clujean Radu Bazavan) si cu productii recente de succes, precum Hotel Grand Budapest, al lui Wes Andreson si Cirque du Soleil: Worlds Away / Cirque du Soleil: Departe, in alte lumi (r. Andrew Adamson). În program se regasesc si castigatorul de la Cluj al Trofeului TIFF 2014 - Stockholm (Spania, 2013, r. Rodrigo Sorogoyen) - si cel al Premiului Zilelor Filmului Romanesc TIFF 2014, documentarul lui Corneliu Porumboiu, Al doilea joc.

TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc - APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria municipiului Sibiu.

Mai multe detalii: http://tiff.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3573 zile, 17 Iun. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .