poze my ladies rock un spectacol exploziv senzual i poetic
poze my ladies rock un spectacol exploziv senzual i poetic poze my ladies rock un spectacol exploziv senzual i poetic poze my ladies rock un spectacol exploziv senzual i poetic

My Ladies Rock – ”un spectacol exploziv, senzual și poetic”

Sibiu , Sibiu. Duminică 3 Iulie 2022 19:00
Fabrica de Cultură - Construcții SA - UniCredit - Sala „Eugenio Barba”

Categorii: Alte Evenimente , Spectacole si Filme

Întâlnirile JTI, la a XXII-a ediție. Compania de dans Jean-Claude Gallotta prezintă My Ladies Rock în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Fiul unor emigranți italieni, Jean-Claude Gallotta descoperă dansul la 22 de ani, după absolvirea Beaux-Arts din Grenoble. La finele anilor ’70, în New York, îl întâlnește pe Merce Cunningham și intră în universul dansului post-modern. Când se întoarce la Grenoble, înființează împreună cu Mathilde Altaraz, Groupe Émile Dubois, care devine în 1984 unul dintre primele centre naționale de coregrafie din Franța. Inventează un dans jucăuș și vibrant, cu o construcție bogată, permițând interpreților să-și arate talentul prin improvizație și virtuozitatea prin calitatea execuției.

Jean-Claude Gallotta a creat peste 80 de coregrafii, prezentate publicului iubitor de dans de pe toate continentele. De asemenea, o oferit unele dintre piesele sale principalelor balete naționale din Franța, precum Opéra de Paris, Opéra de Lyon și Opéra de Bordeaux. Pe parcursul anilor, și-a îmbogățit repertoriul combinând dansul cu literatura, muzica sau filmul.
Compania Jean-Claude Gallotta este asociată a Maison de la Culture Grenoble și, de asemenea, a început un parteneriat cu Théâtre du Rond Point din Paris.

„Pentru My Ladies Rock, am ales piesele pe care le ascultam când eram adolescent (...)”, spune coregraful într-un interviu pentru Quest-France. „Atunci când scriu, am impresia că fac o muncă de autor. Ca un omagiu pentru Merce Cunningham, muncesc în liniște: am melodiile în minte, dar îmi imaginez în primul rând coregrafia, dramaturgia dansului. Apoi, văd dacă muzica se potrivește cu mișcarea. (...). Nu sunt împotriva muzicii, dar vreau să păstrez o anumită libertate față de muzică”, explică Jean-Claude Gallotta, potrivit aceleiași surse.

„Nu te plictisești nicio secundă”, scrie Web Theatre despre „My Ladies Rock”, iar pentru Le Figaro Magazine spectacolul este „inedit și încântător”. Publik’ Art scrie despre un dans „exploziv, senzual și poetic”, iar Sud Ouest despre „un spectacol eveniment, care trebuie descoperit”. Dansatorii sunt „în mod evident fericiți să se miște pe această muzică, eliberând o vitalitate care e în perfectă armonie cu interpreții melodiilor. Trec scena prin foc și sabie. (...) Un spectacol generos, care demonstrează cum inteligența și amuzamentul pot merge mână în mână” (Ballet 2000).

Photo by Guy Delahaye.

Întâlnirile JTI ediția 2022, cu Jean-Claude Galotta, sunt organizate ca de obicei de Fundația Art Production, beneficiind de consilierea artistică a Silviei Ghiață.

Fiți alături de noi la cea de-a XXII-a ediție a Întâlnirilor JTI!

Biletele se pot procura online în rețeua Entertix.

Mai multe detalii: https://www.sibfest.ro/ro/program/events/my-ladies-rock

Pret bilet: 60 - 100

Comenteaza pe Facebook
art production

Adaugat in urma cu 210 zile, 11 Mai. 2022

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 214

  • Ai ceva de zis?

    .