poze intalnire art terapeutica 2

Intalnire art terapeutica № 2

Sibiu , Sibiu. Joi 14 Decembrie 2017 16:30
Club10, str. Eduard Albert Bielz, nr. 60

Categorii: Alte Evenimente

Asociatia De Poveste in parteneriat cu Art'Nativ propune continuarea proiectului Sibiul De Poveste in ceea ce priveste integrarea copiilor din centrele de plasament in comunitate, sub forma intalnirilor art terapeutice, de aceasta data in minunatul spatiu de la Club 10.

Intalnire № 2 are ca si tematica cautarea propriei FORME!

CONCEPT: Folosirea LUTULUI reprezinta o forma de exprimare si comunicare primara deoarece implica ATINGEREA (Henley, 2002). Atingerea este prima forma de comunicare, de impartasire si exprimare a sentimentelor pe care nou-nascutul o invata. Intelegerea si simtirea limbajului sunt strans legate de atasament. Atasamentul este legatura care se formeaza intre ingrijitor si copil, si reprezinta modalitatea prin care copilul va reusi sa-si indeplineasca nevoile si sa se dezvolte emotional (Bowlby, 1969).

Atingerea si miscarea sunt interconectate. Amintiri si trairi din trecut si "fereastra centarala a inconstientului" pot fi deblocate prin intermediul atingerilor si miscarilor (Oaklander, 1988).

Folosirea lutului intr-un spatiu structurat, le permite clientilor sa-si "vada" traumele si sa-si localizeze "ranile" (Sherwood, 2010)

Vino si tu sa-ti cauti propria forma intr-un cadru relaxant sub forma de joc. Exploram individual si in grup, forme care ne reprezinta, fiecare dupa posibilitatile si aptitudinile varstei.

În cadrul intalnirilor art-terapeutice, copiii și tinerii din familiile sibiene vor fi alături de cei din centrele de plasament în cadrul unor ateliere cu tematici diferite, care promovează integrarea socială, relaționarea pozitivă, empatia, spiritul de echipă, dar și încrederea în forțele proprii, ajutând copiii să se descopere pe ei înșiși susținându-se reciproc.

14 DECEMBRIE, ora 16:15 – 18:00
Nr. participanti 10
Varsta 7+ ani
Participare pe baza de donatie pentru sustinerea viitoarelor ateliere
Inscrieri: burnetelaura@gmail.com; 0753356248
Facilitator Laura Cândea-Burnete art terapeut Phronetik®

* Asociația De Poveste fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.
Art’Nativ este un atelier care ofera spatiul si cunostintele art terapeutice necesare conștientizarii, acceptarii și promovarii diversității persoanelor. Maniera de lucru este art terapia Phronetik®.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 601
Cuvinte cheie: Sibiu
lavi

Adaugat in urma cu 2312 zile, 29 Nov. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .