poze mentor curs acreditat cnfpa sibiu 08 12 septembrie 2011

MENTOR - curs acreditat CNFPA, Sibiu, 08-12 septembrie 2011

Sibiu , Sibiu. Joi 8 Septembrie 2011 10:00 - Luni 12 Septembrie 2011
Centrul DOCTUS, str. Marasti nr. 1A, sala curs

Categorii: Alte Evenimente

MENTOR - curs acreditat CNFPA, Sibiu, 08-12 septembrie 2011

Centrul DOCTUS – furnizor de cursuri acreditate de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii va invita la cursul de MENTOR. Programul se încadrează ca tematică în cerinţele actuale ale Uniunii Europene în domeniul asigurării calităţii în Educaţie şi Formare Profesională.

Cursul de MENTOR se adreseaza educatorilor, învãţãtorilor şi profesorilor, din învãţãmântul preuniversitar şi universitar.

Cursul Centrului DOCTUS este sustinut si implementat de mentori şi formatori experimentaţi, instruiţi in centrele universitare traditionale. Cursul are o structurã interactivã, în care se armonizeazã cunoştinţele teoretice cu cele practice. Deşi are la bazã o programã care satisface toate exigenţele unei astfel de specializãri, avem de a face cu un curs- proces, în care formatorul de mentori se va adapta cerinţelor cursanţilor. Feed-back-ul viitorilor mentori constituie aşadar un element de bazã în arhitectonica programului.

Scopul programului: Este de a dobandi competente de Mentor prin intelegerea si aplicarea practica a tehnicilor invatarii accelerate, astfel incat, cand se vor intoarce in organizatiile lor, sa implementeze programe mai eficiente de instruire. In urma examenului, veti primi certificatul de “MENTOR” acreditat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, care va ofera posibilitatea de a profesa ca mentor in domeniul dumneavoastra de activitate (cod COR 235902).

Obiective: * sã familiarizeze cursanţii cu principalele momente din istoria pedagogiei * sã comunice cursanţilor principiile pedagogiei moderne; * sa identifice si sa previna disfunctionalitati in cadrul grupului de lucru; * sã aprofundeze elementele de comunicare non-verbalã şi para-verbalã; * sã dezvolte abilitatea de comunicare a cursanţilor cu personalitãţile dificile; * sã familiarizeze cursanţii cu elemente de psihologia profesorului si psihologia cursantului; * sã ofere cursanţilor posibilitatea de a compara cele douã paradigme educaţionale (clasicã şi modernã) * sa monitorizeze studentul practicant in desfasurarea lectiei; * sa stabileasca nivelul individual de performanta profesionala al studentului practicant; * sa obtina feed-back de la studentul practicant; * sã dezvolte spiritul critic al cursantului; * sã evalueaze performanţele cursanţilor; * sã dezvolte capacitatea cursanţilor de a evalua performanţele elevilor sau studenţilor practicanţi.

Competente dobandite: * Comunicare interactivă; * Comunicarea mentor - student practicant; * Menţinerea echilibrului în cadrul grupului de lucru; * Dezvoltarea capacităţilor de predare a cunoştinţelor ale studentului practicant şi de formare a deprinderilor; * Îndrumarea observării de către studentul practicant a procesului de predare – învăţare; * Îndrumarea studenţilor în alcătuirea proiectului didactic; * Evaluarea performantelor studentilor; * Organizarea activităţii de practica; * Planificarea activităţii de practică a studenţilor.

Metodologie: Cursul este bazat pe educatie non-formala, dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunostintelor, dezvoltarea abilitatilor si formarea atitudinilor, utilizand stiinte comportamentale folosite in educatia adultilor si aplicate prin metoda experientiala, si anume: * Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor * Promovarea unei atmosfere de colaborare * Ajutarea participantilor sa stabileasca legaturi intre sesiunea de formare si situatii din viata de zi cu zi * Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane de care ar putea avea nevoie * Participanţii sunt puşi în postura de a supraveghea procesul şi de a descrie cele observate. * Simularea practică a situaţiilor ce pot apărea şi cărora participantul învaţă să le facă faţă, încă înainte de a se confrunta cu ele în realitate * Reacţii individuale şi de grup la întrebarea: "Cum ai putea folosi cele învăţate pentru a fi mai eficient în cadrul activităţii tale specifice ?" * Revizuirea informaţiilor generate în decursul sesiunilor de formare şi analizarea concluziilor pentru a reflecta noi perspective, planuri şi comportamente.

Calendarul cursului: 08-12 septembrie 2011
OFERTA SPECIALA: reduceri pentru grupuri !

La finalul cursului, se va sustine examen in urma caruia se vor elibera certificatele de absolvire insotite de suplimentul descriptiv, recunoscute de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Data limita de inscriere: vezi www.curs-mentor.ro AGENDA CURSURILOR

IMPORTANT ! Pentru desfasurarea interactiva a cursului, numarul participantilor este limitat. Inscrierile se fac in ordinea primirii/inregistrarii formularelor de inscriere si de aceea inscrierile se pot suspenda chiar inaintea expirarii termenului limita !
INSCRIE-TE ACUM prin completarea FORMULARULUI DE INSCRIERE on line !

Locul de desfasurare: Sibiu, Centrul DOCTUS – str. Marasti nr. 1 A

Taxa de participare: 390 RON
OFERTA personalizata: reduceri pentru grupuri !

Taxa include: - taxa de inscriere de 20O RON; - livrarea cursului ; - suportul de curs ; - taxa de examen ; - certificatul de absolvire ; - pauzele de cafea. ATENTIE ! Conform art. 34 din Ordonanta nr. 129/ 2000 - Costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce integral din impozitul pe profit sau pe venit pentru societatile comerciale, regiile autonome, alte institutii !

Inscrierea este finalizata in urmatoarele conditii: 1. formularul de inscriere completat si trimis on line (de pe site-ul nostru 2. achitarea taxei de inscriere de 200 RON (care se scade din taxa de participare) 3.copie C.I. 4. copie a diplomei ultimei forme de invatamant absolvita - vezi date contact pe site.


CONTACT:
Centrul DOCTUS
Sibiu, str. Marasti nr. 1 A
Tel/ Fax: 0269211222
Mobil: 0748120963; 0752–076107
www.curs-mentor.ro


Mai multe detalii: http://www.curs-mentor.ro

Pret bilet: 390 Lei

Comenteaza pe Facebook
centrul doctus

Adaugat in urma cu 4754 zile, 11 Apr. 2011

Adaugat de Centrul DOCTUS

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 33

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
targul de paste sibiu 2024

Targul de Paste Sibiu 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Apr 2024 - 7 Mai 2024
targul de carte gaudeamus la sibiu 2024

Targul de carte Gaudeamus la Sibiu - 2024

Sibiu, Sibiu. 14 Aug 2024 - 18 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .