poze rares popsa jorg enz jazz guitar duo

Rares Popsa & Jorg Enz, Jazz Guitar Duo

Sibiu , Sibiu. Miercuri 7 Aprilie 2010 21:00
Clubul de Jazz "Nae Ionescu"

Categorii: Cluburi si Discoteci , Muzica si Concerte

După o perioadă de sărbătoare pentru toţi românii, Imperium a hotărât să prelungească zilele de petrecere şi le oferă sibienilor pasionaţi de muzica buna un spectacol de jazz cu 2 muzicieni extraordinar de talentaţi: Rareş Popşa şi Jorg Enz.

Clubul de Jazz „Nae Ionescu“ din cadrul Imperium şi - a făcut deja o tradiţie din a atrage cei mai buni muzicieni de jazz care vin la Sibiu, deci fără îndoială că Miercuri 7 Aprilie, vom asista la un super -spectacol alături de cei doi muzicieni incredibil de talentaţi, dar şi de invitaţii lor, după concert urmând o sesiune de jam-session cum doar la Imperium puteti asculta. Adevăratul Jazz se cântă doar la Imperium!

Rareş Popşa, născut la Sibiu, este absolvent al Academiei de Muzica din Trossingen/Germania, specializarea chitara clasică. Rareş are în ultimii ani o activitate muzicală bogată, incluzând muzica clasică, muzica contemporana, tango argentinean si jazz, concerte in Europa şi Asia, înregistrări CD, radio si tv. Bursier al L-Bank Musikstiftung şi al Consulatului onorific al României la Stuttgart, câştigător al Premiului I, împreună cu Zero Hour Quintet la concursul internaţional Astor Piazzolla din Castefidardo/Italia 2001 (nuevo tango), premiul I la Galele Studentesti de Jazz Sibiu 2008 împreună cu Guilty Lemon (soul, funk, jazz), premiul al II-lea în 2009 împreuna cu Matthias Anton Group (modern jazz) la Premiile de Jazz Baden-Würrtemberg/Germania, Rareş face dovada unui talent nativ, care a fost educat, ajungând în prezent unul din cei mai buni chitarişti de jazz din ţară.

Jörg Enz, nâscut în Germania, se dedică studiului chitării la vârsta de 15 ani, iar mai târziu urmează cursurile Universităţii din Freiburg/Germania şi este în prezent unul dintre cei mai importanţi chitarişti de jazz din ţara sa natală. Un moment deosebit în cariera sa este impactul pe care l-a avut oraşul New York, capitala mondială a jazz-ului. Acolo intră în contact cu mari muziceni de jazz şi devine elevul chitariştilor, deja legende, Peter Berstein si Randy Johnston. Susţine numeroase concerte şi festivaluri în SUA şi în Europa ca lider de trupa şi sideman.

Rareş Popşa & Jörg Enz Jazz Guitar Duo se înfiinţează în anul 2008 şi are deja la activ numeroase concerte în Germania şi Elveţia. Având un vocabular muzical bogat, cei doi chitarişti se completează şi se susţin pentru a crea o atmosferă aparte. Stăpânirea tehnică a instrumentului şi precizia ritmică şi dinamică, fac posibilă excluderea secţiei ritmice, formată în mod normal din tobe şi contrabas.

Pentru detalii despre proiectele Imperium Club, întrebări, propuneri sau rezervări, vă invităm să vizitaţi siteul www.imperiumclub.eu sau să ne scrieţi la club@imperiumpub.ro sau imperium.sibiu@gmail.com.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 779
Cuvinte cheie: 2010 , Club , Muzica , evenimente , jazz , Evenimente Sibiu
marcel s

Adaugat in urma cu 5105 zile, 06 Apr. 2010

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .