poze sibiu smart city

Sibiu Smart City

Sibiu , Sibiu. Joi 19 Septembrie 2013 10:00 - Vineri 20 Septembrie 2013
Teatrul Gong

Categorii: Conferinte si Seminarii , Spectacole si Filme

Primari din toate colțurile țării, manageri publici, arhitecți, reprezentanți ai ministerelor, specialiști în urbanism și manageri de firme private se întâlnesc între 19 și 20 septembrie la Sibiu pentru seria de conferințe Sibiu - Smart City, un proiect derulat de Fundația Heritas în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu.

Conferințele vor avea loc la Teatrul Gong și își propun să descopere noi posibilități de comunicare și networking în managementul și marketingul urban. Cum Sibiul a făcut deja pași importanți în dezvoltarea acestei direcții, orașul a fost ales ca gazdă și datorită tematicii agendei culturale din acest an, Sibiu Smart. Conferința va avea trei mari teme principale: Dezvoltarea urbană durabilă, City-marketing-ul și Centrele Istorice ca avantaje competitive. „Vom avea posibilitate de a adapta discuțiile și dezvoltarea de la nivel global și european la nivel local, până la nivelul specific al orașului Sibiu. Conferința va pune accent deosebit pe conceptele „smart“ de înnoire urbană, city marketing și avantaje ale poziționării centrelor istorice urbane”, spune Michael Engel, directorul fundației Heritas.
Discuțiile pe marginea fiecărei dintre cele trei mari teme vor fi deschise de un vorbitor principal de importanță națională sau internațională. Sesiunile vor fi moderate de specialiști iar fiecare subiect va avea organizată o „arenă”, în care cei interesați se pot implica în discuții și pot obține mai multe informații. În cadrul discuțiilor pe marginea dezvoltării urbane durabile se vor schimba informații referitoare la parteneriatele publice-private în mediul urban, se va discuta despre bilanțul energetic al centrelor istorice sau despre cum pot fi stimulați cetățenii pentru a se implica în viața orașului. Cu deja o bogată experiență în capitolul de city marketing, exemplul Sibiului dar și al altor orașe din lume va fi analizat în cadrul proiectului Sibiu - Smart City. Poziționarea centrelor istorice într-un oraș constituie, din punct de vedere urbanistic, un element cheie pentru dezvoltarea zonelor respective. „Cum a folosit Sibiul modern în avantajul său poziționarea centrului istoric dar și cum au procedat alte orașe europene vom putea vedea în cadrul unui bloc de conferință dedicat doar acestui capitol. Vrem să vedem care sunt direcțiile înspre care se poate dezvolta Sibiul. De asemenea, vrem să împărtășim și altora modul și metodele prin care Sibiul s-a dezvoltat atât de armonios în ultimii zece ani. Sibiu - Smart City e un eveniment care stabilește linii clare de dezvoltare, care crează idei și strategii pentru viitor”, mai spune Michael Engel.
Sibiu - Smart City va avea loc între 19 și 20 septembrie, la Teatrul Gong. Conferințele încep, în fiecare zi, la ora 10. Evenimentul se adresează specialiștilor mai sus menționați însă este deschis deopotrivă și publicului sibian interesat. Această din urma categorie de public este invitată mai cu semă la evenimentele paralele pe care organizatorii le oferă în această perioadă. Astfel, în 20 și 21 septembrie cu începere de la orele 21:00 se vor organiza seri de film urban, în Piața Huet se vor proiecta scurte filme pe teme urbane. În data de 21 septembrie se vor organiza de asemenea două tururi ghidate care urmăresc vizitarea unor obiective în Sibiu legate de dezvoltarea urbană durabilă.

Sibiu - Smart City este un eveniment organizat de Fundația Heritas și cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului.
Sponsor: Ambient
Parteneri media: Zeppelin, Zile și Nopți, Tribuna, Sibiu 100%, Hermannstaedter Zeitung, Turnul Sfatului, Rondul de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Ora de Sibiu, Sibiul.ro, Raluca și Răzvan, VinsiEu.ro, Cemerita.ro, Brylu.ro

Mai multe detalii: http://smartcity.heritas.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 563

Eveniment postat de organizator

bogdan brylynski

Adaugat in urma cu 2226 zile, 10 Sep. 2013

Adaugat de Bogdan10655

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Sibiu
expo plast 2019

Expo Plast 2019

Sibiu, Sibiu. 12 Nov 2019 - 15 Nov 2019
trooper strigat best of 2002 2019

Trooper: "Strigăt Best Of 2002 - 2019"

Sibiu, Sibiu. Vineri 1 Noiembrie 2019
sibiu lansare de carte tehnici de citire a chipului

Sibiu - Lansare de carte Tehnici de Citire a Chipului

Sibiu, Sibiu. 15 Oct 2019 - 15 Oct 2019
sibiu seminar chipul i compatibilitatea in cuplu

Sibiu - Seminar "Chipul și Compatibilitatea în Cuplu"

Sibiu, Sibiu. 15 Oct 2019 - 15 Oct 2019
  • Ai ceva de zis?

    .