poze expozitia de pictura dialog de franco giannelli
poze expozitia de pictura dialog de franco giannelli poze expozitia de pictura dialog de franco giannelli

Expoziţia de pictură: Dialog, de Franco Giannelli

Sibiu , Sibiu. Joi 9 Iulie 2015 16:00 - Joi 23 Iulie 2015
Palatul Brukenthal Piata Mare nr. 4-5

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Artist: Franco Giannelli Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Sala de Expoziţii Temporare Durata: 9.07 – 30.08.2015 Vernisaj: Joi, 9 iulie, orele 16.00 Curatori: Elisabeta Petrescu şi Robert Strebeli Parteneri media: Art Act Magazine şi Agerpres

Text oferit de curatorul Elisabeta Petrescu:

Art-Counseling

Pictura lui Franco în mod deliberat delicată, care uneori te face să visezi, aparent repetitivă, este calea aleasă prin care el oferă posibilitatea transformării spectatorului într-un subiect perceptiv activ şi empatic. În continuarea percepţiei poate veni plăcerea, judecata de valoare...
Franco nu este în căutarea unui standard cultural, dar lansează mesaje de interes primar referitoare la conservarea actualizantă a mai multor patrimonii esenţiale pentru evoluţia umanului: natura şi tradiţiile populare. Subiectele sale dezvăluie o sensibilitate puternică, modul în care echilibrează culorile calde şi reci indică latura sa afectivă, clară şi evidentă, susţinută de o dinamicitate şi de o activare mai mult interioare. Vântul, prezent uneori în lucrările sale, devine aer mângâietor, însoţeşte blajin orice persoană care se apropie de pictură.
Alegerea florii şi a peisajului nu este banală, dimpotrivă, subliniază creativitatea şi complexitatea gândirii lui, deoarece aceste „personaje" sunt reprezentări care sunt deasupra oricăror tribulaţii omeneşti, păstrându-şi suavitatea „morală”. Floarea, spre deosebire de fiinţa omenească, este personajul pur, lipsit de ambiguitate, necondiţionat de vicii, doar cu o unica tendinţă, aceea de a aspira la propria naturaleţe dictată de habitatul său, de lumina momentului şi de prezenţa altor fiinţe.
Dacă omul a separat de multe ori cerul de pământ, floarea/natura au menţinut fidelitatea faţă de unirea acestor două mari entităţi. Pictura lui invită la intimitate, dimensiune mai puţin cunoscută astăzi, în care totul este industrie, în care interesul egoist economic invadează masele. Subiectele sale demonstrează o personalitate delicată, rezistă înaintea ochiului spectatorului fără să se mimetizeze cu realitatea. Acest lucru destăinuie o inocenţă conştientă, inteligentă. Invit spectatorii să ajute ca această inocenţă să devină învingătoare.

Elisabeta Petrescu, counselor

Mai multe detalii: http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/ro/detail/192

Pret bilet: 6 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1039
maria barna spatariu

Adaugat in urma cu 3188 zile, 07 Iul. 2015

Adaugat de Maria13442

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .