poze lumea din fotografiile luciei loiso

Lumea din fotografiile Luciei Loiso

Sibiu , Sibiu. Marţi 13 Iulie 2010 08:00 - Sâmbătă 31 Iulie 2010

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

oglindesc un interior sufletesc sensibil

Tânăra ne propune o expoziţie ce iese din tiparul obişnuit al artei fotografice din Sibiu* Expoziţia este deschisă până la sfârşitul lunii, la Casa Ille et Vilaine*

Într-un cadru intim, Lucia Loiso a deschis vineri o expoziţie la Casa Ille et Vilaine, din Sibiu. Despre tânăra fotograf şi lucrările ei a vorbit colegul nostru, artistul fotograf Fred Nuss, care a remarcat că „aceste imagini sunt ieşite din comun pentru noi şi oglindesc un interior sufletesc sensibil, cu aplicare către detaliu.” De asemenea, Fred Nuss a subliniat cultura estetică foarte bine pusă la punct a autoarei, precum şi ordinea perfectă care domină fiecare fotografie şi care te îndeamnă la meditaţie. Toate aceste caracteristici se regăsesc atât în fotografiile axate pe portrete, în naturi moarte sau în peisaje.
Există şi un alt numitor comun al acestor fotografii: fiecare dintre ele reprezintă un colaj ce reuneşte fragmente din alte imagini. De pildă, în seria de portrete menite să combine un personaj cu mediul exterior pentru a afla ce fel de peisaj se potriveşte cel mai bine sufletului, Lucia Loiso a reunit secvenţe vizuale din cel puţin cinci fotografii diferite. Armonia este cea care domină aceste colaje, astfel încât secvenţele fotografice se topesc una în cealaltă într-un tot unitar; şuviţe de păr se transformă, astfel în rădăcini, iar obiectele din interior par fragmente din mediul exterior.
Sibianca Lucia Loiso a absolvit în anul 2009 Art Center College of Design, secţia Fotografie, din Los Angeles, SUA. Recent, la Galeria The Folk Tree din Pasadena (California, SUA), Lucia Loiso a contribuit cu lucrări la expoziţia colectivă Garden of Eden: Idyllic Visions / Grădina Edenului: Viziuni idilice.

www.tribuna.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 626
Cuvinte cheie: Sibiu
pop rodica

Adaugat in urma cu 5119 zile, 12 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
targul de carte gaudeamus la sibiu 2024

Targul de carte Gaudeamus la Sibiu - 2024

Sibiu, Sibiu. 14 Aug 2024 - 18 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .