poze marian simon verniseaza expozitia de grafica fiintare
poze marian simon verniseaza expozitia de grafica fiintare poze marian simon verniseaza expozitia de grafica fiintare poze marian simon verniseaza expozitia de grafica fiintare

Marian Simon vernisează expoziţia de grafică “Fiinţare”

Sibiu , Sibiu. Sâmbătă 15 August 2015 11:00
Turnul Sfatului, Piata Mica

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Meda Popea Arts & Events anunţă expoziţia “Fiinţare” a graficianului Marian Simon care se derulează în aceasta vară in Turnul Sfatului din Sibiu între 1 august și 15 septembrie la etajele 5 si 6 ale acestui monument istoric emblematic pentru Sibiu. Vernisajul expoziţiei are loc pe 15 august, ora 11.00.

Expoziţia a pornit pe 1 august. Mesajul artistului pentru vizitatori a fost filmat aici: http://artasim.ro/?page_id=103.

Proiectul “Fiinţare” aduce în atenţia publicului o serie de 30 de lucrări de grafică, de mari dimensiuni. “Fiinţare” continua firesc “Fiinţa”, un proiect de anvergura, pornit anul trecut, tot la Sibiu, și care va continua în anii următori cu două noi etape de creaţie. Vernisajul va fi deschis de criticul de artă Marius Tiţa.

Salvador Dali spunea că: “Suprarealismul este aducerea visului în realitatea imediată fără a trece nimic prin cenzura conștiintei.” Aceasta poate fi o cheie spre lumea artistului. “Fiinţa” și “Fiinţarea” sunt termenii generici prin care opera sa poate fi descifrată, singurele indicii pe care artistul le oferă privitorului, lăsându-i libertatea să descopere singur, prin prisma propriilor experienţe și trăiri, mesajele lucrărilor, rămase în mod voit fără nume.

Marian Simon: “In Turnul Sfatului vă veţi intâlni cu personaje și teme-cheie: bufonul, regele, mâinile. Regele și bufonul sunt cumva aceeași fiinţă dihotomică, bufonul fiind cea mai libera fiinţă din regat, neîngrădit de regulile și principiile instituite de rege. Apare și un personaj nou, maimuţa, personaj emblematic, încărcat cu ironie și însufleţit cu veleităţi umane, pentru a scoate în evidenţă gluma aceeea emisă de domnul Darwin. Aproape toate personajele din lucrările mele au ochii închiși pentru că ne aflăm în zona visului, a fantasmelor; iată de ce lucrarile mele nu se pot decripta raţional atâta timp cât au un laitmotiv subconștient.”

Lucrările sunt realizate într-o tehnică personală dezvoltată de artist de-a lungul timpului, peniţa și laviu de acrilic. In mod intenţionat, lucrările nu au nume, lăsând privitorul să își găsească propriul drum și propria interpretare. Toate lucrările au dimensiunea de 70 cm x 100 cm și sunt realizate pe hârtie manuală.


Marian Simon este un grafician binecunoscut în România. Născut în 1968, are la activ o mulţime de expoziţii și proiecte de grafică. A absolvit In 1995 Academia de Artă “Nicolae Grigorescu”, secția “Grafică” și în 2006 Facultatea de Filosofie, Academia “Spiru Haret”. S-a format ulterior la “școala” maestrului gravor Marcel Chirnoagă. Art director, creative director si graphic designer pentru numeroase brand-uri ca Tabu, Editura Litera, Adevărul Holding, Forbes România, Promotor etc, art director și creative director în sute de proiecte de advertising.
Marian Simon are o bogată experienţă artistică reflectată în numeroase expoziţii personale și de grup, în ţară și în străinătate:
2014 - Cercul Militar Național, Turnul Sfatului Sibiu
2012 – Readers Cafe
2009, 2007, 2006 2005- Art Jazz Club, București
2004 - Galeria “Foyer” - Cercul Militar Național
2003 - Galeria Artelor - Cercul Militar Național, alături de maestrul Marcel Chirnoagă
2001 - Art Jazz Club, București
2000 - Galeriile Dalles, București
1998 - Galeria Artas, București
1997 - Galeria Artas, București
Expoziții de grup
2003 - Galeriilde artă din Praga
2000 - Salonul de artă de la Barcelona
1998, 1999 Salonul Național al Școlilor de Artă, Pitești
1997 - Târgoviște
1997 - Galeriile Herăstrău, București

Site: artasim.ro
Facebook: Artasim/Marian Simon- grafician si Marian Simion

Meda Popea- Arts & Events este o platformă care îmbină experienţa de 15 ani în consultanţa de imagine și PR cu managementul de proiecte culturale și artistice. Fb: Meda Popea- Arts & Events. Contact: Meda Popea, PR Mastermind- popea.meda@gmail.com

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/499689806865169/?ref=22&feed_story_type=22&action_history=null

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 809
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Sibiu

Eveniment postat de organizator

medapopea

Adaugat in urma cu 1691 zile, 14 Aug. 2015

Adaugat de medapopea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2020

ARTmania Festival 2020

Sibiu, Sibiu. 24 Iul 2020 - 25 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .