poze duatlon sibiu 2014
poze duatlon sibiu 2014 poze duatlon sibiu 2014

Duatlon Sibiu 2014

Sibiu , Sibiu. Sâmbătă 13 Septembrie 2014 09:00 - Sâmbătă 13 Septembrie 2014

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 100/300

Doi concurenți + o bicicletă = Duatlon Sibiu 2014

Asociația Tură în Natură pregatește sibienilor și tuturor iubitorilor sportului o nouă provocare. Pe data de 13 septembrie 2014 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va debuta competiția Duatlon Sibiu, un concept unic în Sibiu, în cadrul căruia concurenților le vor fi puse la încercare abilitățile fizice, dar unde câștigătorii vor fi echipele cu cele mai bune strategii de dozare a efortului comun.

Competiția presupune o îmbinare de alergare și ciclism, în cadrul căreia se vor înscrie echipe de câte 2 persoane care vor avea cu ei o singură bicicletă. Miza acestui concurs este de a stimula colaborarea între cei doi membrii ai echipei, pentru a parcurge în întregime tot traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul.

Fiecare echipă va avea de parcurs un traseu de aprox. 20 de km prin pădure, pe teren neasfaltat, urmând traseul : Parcul Sub Arini, potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari, pentru ca la final să treacă linia de finish în Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.
Intră și tu în competitie
Echipele se pot înscrie online sau la fața locului înainte de start, în fereastra de timp din dimineața concursului. Plecarea se va face în bloc, iar cronometrul se va opri, la sosire, doar când echipa completă va trece linia de sosire.
Pentru categoriile de concurs se va lua în calcul vârsta însumată a participanților împlinită până la data concursului. Astfel, vor fi premiate următoarele categorii:
- Masculin sub 50 ani
- Masculin peste 50 ani sub 100 ani
- Masculin peste 100 ani
- Feminin sub 50 ani
- Feminin peste 50 ani sub 100 ani
- Feminin peste 100 ani
- Mixt sub 50 ani
- Mixt peste 50 ani sub 100 ani
- Mixt peste 100 ani
- Familie ( soț-soție, copil-părinte, bunic-nepot)


„Duatlon Sibiu este un concept nou de concurs, în care vă învităm să alergați și să pedalați în echipe de două persoane pe o distanță de 20 km. Competitia își dorește să promoveze combinarea a două ramuri sportive în cadrul unui concept interesant și provocator: alergarea și mersul pe bicicletă. De asemenea, ne propunem să promovam alergarea ca și alternativă de antrenament pentru bicicliști și mersul pe bicicletă ca și alternativă pentru alergători. Mai mult, vom organiza în cadrul competiției și concursuri pentru copii cu vârsta sub 14 ani în cadrul Muzeului Satului”, declară Răzvan Morariu, membru al Asociației Tură în Natură și inițiatorul ineditului proiect.
Duatlon Sibiu 2014, organizat de Asociația Tură în Natură, este un proiect aflat pentru prima dată pe Agenda Sportivă a Sibiului, fiind cofinațat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu. Proiectul este organizat cu sprijinul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Centrul de închirieri biciclete de munte Cristian-Sibiu și Promo Management.

Înscrierile online se pot face aici: http://www.turainnatura.ro/node/179. Mai multe detalii pe site-ul www.turainnatura.ro și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului: https://www.facebook.com/events/276426945896915/.


Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/276426945896915

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1250

Eveniment postat de organizator

laura popa

Adaugat in urma cu 2965 zile, 19 Aug. 2014

Adaugat de Laura Popa

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 33

  • Ai ceva de zis?

    .