poze festival concurs international de interpretare pianistica si compozitie carl filtsch

Festival - Concurs International de Interpretare Pianistica si Compozitie "Carl Filtsch"

Sibiu , Sibiu. Joi 9 Iulie 2009 10:00
Str. Cetatii, nr.3-5

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Festivaluri , Conferinte si Seminarii

Filarmonica de Stat Sibiu ne invita la un festival-concurs dedicat celui ce a fost un mare muzician transilvanean, Carl Filtsch: Concursul-Festival International de interpretare si compozitie pianistica "Carl Filtsch", editia a XIV-a.

Iubitorii muzicii clasice au un motiv in plus sa retraiasca atmosfera Capitalei Culturale Europene. In perioada 7- 13 iulie Sibiul va fi gazda celei de-a XIII-a editii a Festivalului - Concurs International de Interpretare Pianistica si Compozitie "Carl Filtsch", o traditie continuata de Filarmonica de Stat din Sibiu.
Potrivit organizatorilor, publicul va avea prilejul sa asiste la o serie de recitaluri, dar si la concertul Filarmonicii de Stat, care va prezenta in prima auditie, in Romania, concertul pentru pian si orchestra in Si minor / Konzertstueck in H moll si a Uverturii pentru orchestra mare in Re major, de Carl Filtsch. Solistul va fi nimeni altul decit Nicolae Mihaila, laureatul Concursului "Carl Filtsch", de anul trecut. Festivalul din Sibiu a ajuns la virsta recunosterii internationale, fiind singurul concurs din lume care acorda premii pentru interpretare si compozitie.

Pe parcursul celor 12 editii de pina acum, au participat peste 400 de concurenti din mai bine de 20 de tari din Europa si Asia.

Carl Filtsch

28 mai 1830 - 11 mai 1845
Carl Filtsch este una dintre cele mai interesante si, in acelasi timp, tragice aparitii din istoria muzicii sasilor transilvaneni si o personalitate notabila a muzicii romantice a veacului al XIX-lea.
Carl Filtsch va dovedi de la cea mai frageda varsta o predispozitie geniala pentru muzica.
A trait cu o intensitate extrema si s-a maturizat artistic inca de la varsta de 12 ani cand, ajuns la Paris, devine elevul preferat al lui Fr. Chopin, care s-a preocupat cu o atentie aparte de evolutia lui pianistica. (Peter Szaunig)
« Cand copilul (Carl Filtsch n. n.) va incepe voiajele sale artistice nu-mi va ramane decat sa inchid < pravalia > », spunea Fr. Liszt despre tanarul care in Viena, Paris sau Londra a fost aclamat si sarbatorit cu entuziasm.
Cele 12 compozitii ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decat in 1960 iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viata de participantii la concurs.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3130
Cuvinte cheie: Festival , Evenimente Sibiu
dan

Adaugat in urma cu 5444 zile, 22 Iun. 2009

Adaugat de trotineta23

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 122

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
targul de carte gaudeamus la sibiu 2024

Targul de carte Gaudeamus la Sibiu - 2024

Sibiu, Sibiu. 14 Aug 2024 - 18 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .