poze dragobetele muzeul astra

Dragobetele @ Muzeul ASTRA

Sibiu , Sibiu. Joi 24 Februarie 2011 12:00
Muzeul ASTRA,Piaţa Mică nr. 11

Categorii: Spectacole si Filme

Ziua Indragostitiilor la romani

Încă din vremuri străvechi, Dragobetele este sărbătoarea dragostei la români. Fiu al Babei Dochia, Dragobetele este celebrat pe 24 februarie, această zi reprezentând începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, se reînnoiește, păsările îşi caută cuiburi, iar omul participă la bucuria naturii.
Conform tradiţiei, de Dragobete băieţii şi fetele trebuie să glumească, să respecte sărbătoarea, pentru a fi îndrăgostiţi tot timpul anului. Iar dacă în această zi o fată nu întâlneşte niciun băiat, se crede că tot anul nu va fi iubită şi viceversa. Dragobetele mai poartă şi denumirea de Cap de Primăvară, iar în ziua în care se ţine sărbătoarea, se aprinde în casă rădăcină de iarbă-mare pentru a apăra de rele şi durere. Alte denumiri ale acestei sărbători mai sunt "Ioan Dragobete", "Drăgostiţele", "Sântion de primăvară", dar si "Dragomiru-Florea" sau "Granguru".
Complexul Naţional Muzeal ASTRA întâmpină această zi a dragostei prin organizarea unui eveniment dedicat deopotrivă celor mici şi celor mari, celor care iubesc tradiţia, poezia şi muzica.
Vă aşteptăm aşadar, să participaţi alături de noi, la recitaluri de poezie, muzică şi teatru oferite de către actori ai Teatrului Naţional Radu Stanca, elevi ai Liceului de Artă, în colaborare cu Asociaţia „Sibiul European”, şi elevi ai Cercului de Tradiţii şi Obiceiuri Populare din Mărginimea Sibiului – Cristian.
Cei care doresc, pot achiziţiona, cu acest prilej, şi mărţişoare pentru cei dragi, ca semn al iubirii şi norocului, pregătind astfel o altă sărbătoare a primăverii care se apropie.
Evenimentul va avea loc în 24 februarie, începând cu orele 12,00, la sediul Muzeului ASTRA din Piaţa Mică nr. 11.
Pentru îndrăgostiţii dornici de cunoaştere sau plimbări romantice, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber) oferă, şi în acest an, intrarea gratuită.

Mai multe detalii: http://www.muzeulastra.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 738
Cuvinte cheie: dragobete , Evenimente Sibiu
andrei

Adaugat in urma cu 4798 zile, 08 Feb. 2011

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .