poze festivalul international de teatru de la sibiu

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

Sibiu , Sibiu. Vineri 4 Iunie 2010

Categorii: Spectacole si Filme

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi Teatrul Naţional „Radu Stanca”

04-06-2010 Ora: 10:00

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume, se va desfăşura în perioada 28 mai – 6 iunie 2010 şi va avea tema „Întrebări” / “Questions”.

FITS, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume, propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă 350 de evenimente ce se desfăşoară în 66 de spaţii de joc, aşteptând zilnic 35 000 de spectatori.

Companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori români şi străini, critici, operatori din turismul cultural local şi regional, operatori culturali străini, zeci de mii de spectatori din comunitatea locală, regională şi internaţională se întâlnesc la Sibiu pentru a sărbători, pe parcursul a zece zile, creaţia şi creativitatea artistică în cadrul unui eveniment cultural ce urmăreşte promovarea reperelor valorice valabile la nivel mondial.

Oferta culturală a acestei ediţii este deosebit de bogată şi variată, cuprinzând de la producţii reprezentative ale marilor teatre româneşti, dar şi din străinătate, spectacole de stradă în oraşul vechi şi în cetăţile şi bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, spectacolele de lumini, de muzică, de pantomimă, până la conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale, transformând Sibiul într-o veritabilă capitală culturală a lumii.

Spectacole de stradă uluitoare, spectacole de instalaţii sau itinerante, cu elemente de circ, exploatând aerul, apa sau focul, vor anima, din nou, timp de zece zile, centrul istoric al oraşului.


Pentru iubitorii de muzică, în cadrul Festivalului de la Sibiu, vor concerta pe scena din Piaţa Mare unii dintre cei mai iubiţi muzicieni români şi moldoveni: Holograf, Cargo, Zdob şi Zdub, Direcţia 5 şi Vama.


Pe toată perioada festivalului vor avea loc lansări de carte, spectacole-lectură şi conferinţe, care vor aduce la masa de discuţii personalităţi marcante ale lumii culturale naţionale şi internaţionale precum Eugenio Barba, George Banu, Pippo Delbono sau Mircea Dinescu. De asemenea, cea de-a XIII-a ediţie a Bursei de Spectacole se va desfăşura în perioada 3 – 6 iunie.


Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” se bucură de sprijinul celor mai importante structuri oficiale româneşti şi europene, fiind un obiectiv strategic al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional care, alături de Consiliul Local, este principalul finanţator al acestui eveniment.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este sprijinit de Preşedinţia României, Consiliul Judeţean Sibiu, Comisia Europeană, de centrele culturale şi ambasadele ţărilor acreditate în România, de reţele internaţionale, dar şi de sponsori privaţi.
Mai multe informatii pe www.sibfest.ro/FITS-2010.aspx

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 633
Cuvinte cheie: Sibiu
pop puiu

Adaugat in urma cu 5048 zile, 03 Iun. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .