poze targul de craciun de la sibiu

Targul de Craciun de la Sibiu

Sibiu , Sibiu. Sâmbătă 24 Noiembrie 2012 - Miercuri 26 Decembrie 2012
Piata Mare

Categorii: Targuri

Cel mai important târg de sărbători din țară își redeschide porțile pentru sibieni și turiști în 24 noiembrie

De 6 ani, Târgul de Crăciun dă o nouă imagine sărbătorilor de iarnă din Sibiu. Spectacolul de deschidere a Târgului va fi unul cu totul și cu totul inedit, un show de muzică și lumini, o premieră pentru Târgul de Crăciun sibian.

Anul acesta, târgul amenajat în Piața Mare va reuni 65 de căsuțe. Expozanți din toate colțurile țării, peste 20 de județe, vor aduce la Sibiu, timp de o lună de zile, produse felurite, de la cadouri tradiționale la tot felul de bunătățuri specifice sărbătorilor de iarnă. Iar cât timp vizitatorii își vor căuta cadoul potrivit pentru cei dragi vor putea gusta frigărui din fructe trase în ciocolată, clătitite cu bucăți de fructe sau delicioasele produse ale gastronomiei maghiare, prezente și la CibinFest 2012.

Sibienii vor putea alege dintre miile de produse expuse în târg lumânări sculptate manual, globuri din FiMo, accesorii și obiecte decorative din fier forjat, blănuri și accesorii din blană, ceaiuri deosebite în cutii cadou și jucării din materiale ecologice. Iar Târgul de Crăciun din acest an va ocupa o suprafață totală de 5000 de metri pătrați.

Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide în acest an în 24 noiembrie și își va închide porțile în 26 decembrie. Deschiderea oficială a Târgului, un spectacol de muzică și lumini, va avea loc în seara zilei de 24. Din programul cultural nu lipsesc nici în acest an concertele de colinde, mai multe formații și ansambluri urmând să concerteze pe scena ce va fi amenajată în centrul orașului.

Atelierul lui Moș Crăciun, principalul punct de atracție pentru cei mici la ediția trecută, îi așteaptă din nou pe tinerii meșteșugari în atelierele lui Moș Crăciun. Atelierul va fi amenajată în zona din fața bradului. Ca o noutate față de atelierele din anul precedent, anul acesta, cei mici vor putea învăța cum se fac lumânările, după metodele și tehnicile tradiționale. Tot pentru cei mici, anul acesta va fi adus în Piața Mare un carusel nou, fabricat special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu.

Imaginea feerică a Târgului de Crăciun va fi completată anul acesta de plasa de stele ce va fi montată peste Piața Mare. Ieslea va fi din nou unul dintre principalele puncte de atracție. Sculptura a fost realizată în anul 2011, timp de șase luni, din lemn de tei și reprezintă în mărime naturală scena Nașterii Mântuitorului.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată, respectând un concept bine stabilit.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2302
Cuvinte cheie: Sibiu
monica

Adaugat in urma cu 2752 zile, 13 Nov. 2012

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5143

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2020

ARTmania Festival 2020

Sibiu, Sibiu. 24 Iul 2020 - 25 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .