poze  targul national de jucarii la sibiu

"Târgul Naţional de Jucării" la Sibiu

Sibiu , Sibiu. Sâmbătă 29 Mai 2010 11:00 - Duminică 30 Mai 2010
Parcul Tineretului

Categorii: Targuri

"Târgul Naţional de Jucării" la Sibiu

În perioada 29 - 30 mai 2010, în aşteptarea Zilei Internaţionale a Copilului, Complexul Naţional „ASTRA” organizează a treia ediţie a Târgului Naţional de Jucării.

Târgul Naţional de Jucării, iniţiat în anul 2008, îşi propune să aducă în prim plan o categorie de obiecte uitate şi de foarte mult timp mai puţin folosite: jucăriile simple din lemn, lână şi cârpe; materiale ecologice; jucăriile bunicilor, foarte ingenioase nereprezentând nici un pericol pentru copii.
Locaţia aleasă pentru această manifestare este Parcul Tineretului din Sibiu. Târgul va fi deschis spre vizitare între orele 11.00 – 19.00 şi se va bucura de prezenţa unor renumiţi creatori populari de jucării tradiţionale din ţară fiind presărat cu momente artistice dintre cele mai variate de la spectacole folclorice la piese de teatru, de la ateliere şcoală la jocuri şi concursuri. Dacă vom avea parte de vreme nefavorabilă, târgul va fi mutat în sala de expoziţii de la Casa Artelor (Piaţa Mică 21).

Pe parcursul celor două zile atmosfera generală a târgului va fi una de veselie şi sărbătoare deoarece, pe lângă standurile cu vânzare punem la dispoziţia publicului un program artistic variat. Meşteri creatori şi trupe de teatru pentru copii vor fi oaspeţi de seamă şi, totodată, gazde bune pentru toţi cei veniţi să se bucure de mirajul jocului, de surpriza jucăriei preferate, sau de „miezul dulce” al copilăriei (turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate).

Pe toată perioada desfăşurării târgului copiii sunt invitaţi să participe la numeroase activităţi cu caracter pedagogic dintre cele mai variate: desene pe astfal, construirea de puzzle-uri, concurs de desene cu obiectul preferat din târg, etc.

Vor fi organizate şi ateliere pentru „micii meşteşugari” sub atenta îndrumare a meşterilor populari şi a muzeografilor, copiii având astfel ocazia să intre în contact direct cu lumea creaţiei autentice prin activităţi adaptate vârstei lor precum modelarea plastilinei, împletitul fibrelor vegetale, confecţionatul de păpuşi, zgărdane din mărgele colorate, olărit, morişti şi multe altele.
La programul artistic ce se va desfăşura pe tot parcursul târgului sunt încă aşteptaţi să se înscrie elevii din şcolile sibiene!

Mai multe detalii: http://www.sibiul.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 738
Cuvinte cheie: 29 , Targul , de , jucarii , mai , national , 2010 , Evenimente Sibiu
andrei

Adaugat in urma cu 3702 zile, 24 Mai. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2020

ARTmania Festival 2020

Sibiu, Sibiu. 24 Iul 2020 - 25 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .