poze suceava citeste

Suceava Citeşte

Suceava , Suceava. Sâmbătă 11 Decembrie 2010 09:00
str. Calea Unirii, nr. 27B

Categorii: Alte Evenimente

Alexandria Librării împreună cu Shopping City Suceava organizează cel mai important proiect de implicare socială din Suceava – Lecturi Urbane. Suceava Citeşte. Proiectul este dezvoltat de Civika.ro şi are ca obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.

Credem că România se poate transforma prin lectură şi vom face toate eforturile în lungul maraton Lecturi Urbane pentru a creşte numărul celor care citesc şi a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor.

Alexandria Librării este una dintre cele mai importante reţele de librării din România. Apărută în 1950 sub denumirea de Centrul de Librării Suceava, societatea îşi schimbă numele în 1991 în Sedcomlibris SA. În 2001 reţeaua de librării numără 12 locaţii, toate în judeţul Suceava. Odată cu achiziţionarea Centrului de Librării din Bacău, în 2004, firma a ajuns la un număr de 20 unităţi. Tot în acel an a început şi procesul de informatizare şi modernizare a librăriilor.

Începând cu anul 2005, librăriile sunt reunite sub brandul Alexandria Librării. În perioada care a urmat s-au deschis pe rând locaţii în Suceava, Iaşi, Sibiu, Bacău, Deva, Arad, Târgul Mureş , Focşani şi Buzău. Astăzi putem vorbi de un lanţ de 31 librării prezente în 10 judeţe: Suceava , Bacau, Iaşi, Vâlcea, Sibiu, Arad, Mureş, Hunedoara, Vrancea şi Buzău. Suprafaţa totală însumează peste 15.000 mp.

Shopping City Suceava, inaugurat în aprilie 2008, pune la dispoziţia cumpăratorilor, atât din Suceava, cât şi din oraşele învecinate – Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Botoşani sau Dorohoi pe o suprafaţa închiriabilă de 47.100 mp, o gamă variată de produse şi servicii. Aflat la numai 5 minute de centrul oraşului, parcul de retail reuneşte numele unor mari companii din România: hypermarket-ul Carrefour (12.000 mp), mobilă şi accesorii – Mobexpert (5.760 mp), aparatură electronică şi electrocasnică – Media Galaxy (1.980 mp), retailerul german de îmbrăcăminte – New Yorker (970 mp), operatorul de bricolaje BauMaxx (13.500 mp), precum şi o Galerie Comercială (aproximativ 13.000 mp) ce cuprinde mărci de renume naţional şi internaţional, majoritatea lor în premieră pe piaţa locală.

Pe 11 Decembrie 2010 îţi dăm întâlnire la Shopping City Suceava. O întâlnire cu cartea, o întâlnire cu lectura. Până atunci sperăm să strângem câteva sute de cărţi pe care să le oferim celor prezenţi. Suceava citeşte este o poveste despre oameni şi despre cărţi. Scopul nostru este ca timp de două-trei ore citim împreună. Citeşte şi dă mai departe ! Este sloganul şi crezul nostru. Pentru ca lectura să nu mai fie considerată un lux în România anului 2010.

Mai multe detalii: http://orasulsuceava.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 837
Cuvinte cheie: Suceava
popadriana

Adaugat in urma cu 4451 zile, 22 Nov. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .