poze grow noua atitudine in educa ie tie ce ai facut in aceasta vara

GROW, noua atitudine în educație, știe ce ai făcut în această vară

Suceava , Suceava. Luni 16 August 2010 12:00 - Vineri 27 August 2010
Suceava

Categorii: Conferinte si Seminarii

AIESEC Suceava se alătură inițiativei naționale și în parteneriat cu Școala de Valori organizează programul educațional inovativ, GROW

AIESEC Suceava se alătură inițiativei naționale și în parteneriat cu Școala de Valori organizează programul educațional inovativ, GROW, ce se desfașoară în perioadele 26 Iulie 2010 – 6 August 2010, respectiv 16-27 August 2010.

Cu o abordare specifică pe fiecare an in parte, Grow, un program de anvergură națională, completează sistemul educaţional actual printr-o abordare nonformală a educaţiei. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de cinci ani (2010-2015) și se adresează adolescenților din ciclul liceal. În România s-au completat mai mult de 1000 de formulare, s-au înscris peste 700 participanți din 13 orașe; în Suceava au fost aleși 40 de participanți din clasele a X-a si a XI-a din peste o sută de aplicanți și șase licee partenere.

Proactivitate și dezvoltare de atitudini, management de proiect, eficiență personală, abilități de prezentare – simulări și practica, valori personale și valori culturale române sunt o parte din temele abordate în curriculum GROW pentru ediția 1.0 și 1.1. Programul Grow se desfășoară sub forma unor ateliere de lucru interactive pe o perioadă de două săptămâni, susținute în limba engleză. Elevii sunt ghidați de studenți străini, respectiv Kasia Kowalska (Polonia) și Çiğdem Karakaya (Turcia).

Raluca, participant GROW 1.0 ne povestește: Am fost norocoasă că particip. A fost o șansă să învăț distrându-mă, să ma cunosc pe mine însămi, să nu cred în stereotipuri și să nu judec cartea după coperți. Vreau să particip și la anul. Un alt coleg, Daniel, crede ca proiectul a fost mai mult decât s-a așteptat, a învățat cum să fie proactiv cum să-și realizeze un plan. În plus, a cunoscut niște oameni deosebiți, iar fară GROW nu ar fi reușit să se dezvolte sau să se gândească la viitor.

EDUMAX (Education Maximizer), un ONG care promovează educația nonformală, a fost cel care a informat publicul din Suceava și a promovat proiectul în cele 6 licee participante. A acordat încredere și a mizat pe beneficiile comunicării în limba engleză pe durata întregului proiect. GROW nu se va opri aici: următoarea ediție va fi in perioada noiembrie – decembrie 2010 si va reuni elevi din clasele a XII-a.

În timpul desfășurării programului GROW, elevii participanți, dar și alți tineri sunt invitați la prezentarea altor proiecte care îi au ca public țintă. Primul dintre acestea este vizita caravanei Ligii Studenților români care studiază în străinătate (LSRS) în data de 18 August 2010 la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava. Al doilea proiect îi aparține lui Mihai Sturzu (membru al formației HI-Q) care va oferi tinerilor motivația necesară pentru a-și urma visele.

AIESEC reprezintă cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, fiind prezentă în peste 107 țări și teritorii și având o istorie de 61 de ani în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Organizația oferă tinerilor o experiența de dezvoltare inedită bazată pe 7700 de oportunități de leadership, 5500 de posibilități de exchange, 470 de conferințe anuale, platforme virtuale si activități de invățare în cadrul unui mediu internațional. Prezența AIESEC în Romania s-a facut remarcată timp de 20 ani, extinzandu-se într-un număr de 13 orașe.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Sursa: www.orasulsuceava.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 747
Cuvinte cheie: 2010 , seminarii , Evenimente Suceava
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5061 zile, 12 Aug. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Suceava
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Cum a fost?
    sandu
    unika   23 Aug. 2010, 11:33:10

    Fac parte din AIESEC Iasi si vreau sa va spun ca initiativele celor din AIESEC sunt de invidiat. Muncesc copiii astia din pasiune si dorinta de a schimba ceva in Romania. In bine, bineinteles. Felicitari inca o data, dragi colegi!


    .