poze zi comemorare

Zi Comemorare

Suceava , Suceava. Vineri 9 Octombrie 2009 11:00
Complexului Muzeal Bucovina

Categorii: Conferinte si Seminarii

Începând din anul 2004, Guvernul României a stabilit că ziua de 9 octombrie să fie Ziua Comemorării Holocaustului în ţara noastră.

Ziua aceasta a fost aleasă la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România.

Semnificaţia acestei zile este legată de începerea deportării evreilor de pe teritoriul României în Transnistria, în anul 1941, ca urmare a planului Germaniei naziste şi al statelor aliate ei, de persecutare şi exterminare a evreilor.

Acest moment va fi marcat de către Secţia de Istorie a Complexului Muzeal Bucovina, printr-un colocviu cu titlul Holocaustul în cuvinte şi imagini, de organizarea lui ocupându-se muzeograf Cristina PÎNZARU. Evenimentul se va desfăşura în sala de festivităţi de la Muzeul de Istorie, începand cu ora 11:00.

Vor susţine prelegeri Dr. Daniel HRENIUC (director al Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava), Sorin GOLDA (profesor, preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava), Cristina PÎNZARU (muzeograf, Complexul Muzeal Bucovina Suceava).

Vor fi proiectate şi două filme documentare despre destinul tragic al evreilor din anii celei de a doua conflagraţii mondiale.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 529
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 3828 zile, 07 Oct. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Suceava
alternosfera art rock caffe

Alternosfera @ Art Rock Caffe

Suceava, Suceava. Sâmbătă 4 Aprilie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .