poze podoabe din pietre naturale semipretioase la muzeul de stiintele naturii suceava

Podoabe din pietre naturale semipretioase la Muzeul de Stiintele Naturii Suceava

Suceava , Suceava. Luni 15 Februarie 2010 11:00
Muzeul de Stiintele Naturii

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Targuri

Targ si Expozitie

Bijuteriile din pietre naturale, semipreţioase, ametist, prehnit, carneol, onix, sodalit, turmalină, acvamarin, agate, cuarţ, aventurin, piatra soarelui, granat, turcoază, lazurit strălucesc în vitrinele de la etajul Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava, în cadrul Expoziţiei "Tâlcul Podoabelor din piatră" şi îşi aşteaptă vizitatorii. Sucevenii pot admira seturi de coliere, brăţări şi cercei realizate numai din pietre naturale de băimăreanca Klara Edelstein, binecunoscută în lumea creatorilor de podoabe din Baia Mare şi din toată ţara, mai veche colaboratoare a muzeului sucevean.

"Secţia de Ştiinţele naturii a prezentat de-a lungul timpului o suită de expoziţii care au legătură cu sărbătorile primăverii care urmează, 1 Martie, 8 Martie şi, mai nou, Sfântul Valentin. La început erau exponate din colecţiile noastre, apoi am intrat în sfera colecţiilor particulare pentru că aceşti colecţionari le ţin ascunse fără a putea fi văzute. Expoziţia se adresează în special doamnelor, dar şi domnilor dornici de a face un cadou. Se spune că moda pietrelor a trecut, dar vă contrazic, multe obiecte de podoabe din timpuri mai vechi sunt admirate şi astăzi, iar dacă nu, este moda pietrelor zodiacale, fengshui, cristaloterapie", a precizat Angela Aanei, reprezentant al Muzeului de Ştiinţe.

Vizitatorii pot afla detalii despre fiecare piatră prezentată şi au la dispoziţie un catalog cu peste 140 de mostre de pietre semipreţioase, din toată lumea.

Produsele artistei pot fi cumpărate, dar numai la sfârşitul expoziţiei pe 8 martie, preţurile oscilând între 80 şi 390 lei.

În schimb, la parterul muzeului, standul cu bijuterii din pietre naturale îşi aşteaptă zilnic vizitatorii şi cumpărătorii, oferta fiind foarte bogată iar preţurile accesibile.

*Sursa: newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 934
Cuvinte cheie: 2010 , Expozitie , Targ , Evenimente Suceava
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5177 zile, 12 Feb. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Suceava
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .