poze expozitie neconventionala

Expozitie neconventionala

Suceava , Suceava. Miercuri 1 Septembrie 2010 10:00
Muzeul de Stiinte ale Naturii

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

"Ecoard-Fii mandru, recicleaza!"

Muzeul de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava găzduieşte, începând de miercuri expoziţia neconvenţională „Ecoart- Fii mândru, reciclează!”, realizată de artistul Dennis Spaine din Sierra Leone – vestul Africii. Colecţia are un număr de 15 tablouri ce transpun imagini din natură, reprezentând plante şi animale în mediul lor, fiecare transmiţând mesaje eco.

„De când mă ştiu îmi place să pictez, ceea ce e mai frumos şi pur din tot ce ne înconjoară, natura! Destinul a hotărât ca viaţa mea să o petrec în România, am venit aici prima dată în mai 2005 şi de atunci aici m-am stabilit. Am o familie aici şi m-am integrat uşor în România, iar acest lucru le datorez oamenilor care au fost foarte primitori. A fost o perioadă când am lucrat la bar şi am observat că zilnic zeci de capace metalice sunt aruncate. M-am gândit că nimeni nu le foloseşte, nimeni nu le recilează, ele fiind considerate deşeuri metalice. M-a atras coloritul lor şi de aceea m-am decis să le colectez pentru a le recicla, a face artă. Mi-am dat seama că le pot valorifica folosindu-le forma şi culorile. A fost ca o inspiraţie”, spune artistul.

Acesta, timp de doi ani a colectat capacele, apoi alte 6 luni de zile i-au trebuit pentru a schiţa tablourile şi să îmbine capacele în aşa fel încât să creeze o imagine cât mai reală din mediul înconjurător. Pentru a defini mesajul şi a-l transpune în realitate a folosit vopsea.

„Ecoart – Fii mândru, Reciclează!” este un proiect de încurajare a reciclării deşeurilor mediului înconjurător şi de reliefare a valenţelor pozitive ale acestuia, prin imagini.

Mesajul acestei expoziţii este acela de a iubi natura, frumuseţile ei, de a o preţui şi recicla tot ce se poate pentru a veni în ajutorul ei.

„Obiectivele mele de viitor sunt organizarea de expoziţii naţionale şi internaţionale la care să participe şi alţi artişti care fac artă din deşeuri. De asemenea urmăresc deschiderea unui muzeu ECO unde toţi cei interesaţi şi doritorii să ni se alăture pentru a lupta împotriva distrugerii naturii, iar artiştii să-şi expună ideile şi arta creată. Urmărim să încurajăm studenţii, tinerii şi cetăţenii acestei ţări să păstrăm o natură cât mai curată! Numai împreună vom reuşi!”, susţine Dennis Spaine.

Fondurile colectate din sponsorizări şi prin vânzarea tablourilor vor fi folosiţi, subliniază artistul, de către FUNDAŢIA PANAFRICAN PLAYERS, din Free Town Sierra Leone pentru a sprijini copiii care din lipsa banilor nu pot urma o şcoală.

*Sursa: newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 541
Cuvinte cheie: 2010 , Expozitie , Evenimente Suceava
sandu

Adaugat in urma cu 4981 zile, 31 Aug. 2010

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

Alte Evenimente din Suceava
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .