poze volumul acasa semnat de suceveanca luminita aldea va fi lansat la biblioteca bucovinei

Volumul “Acasa”, semnat de suceveanca Luminita Aldea, va fi lansat la Biblioteca Bucovinei

Suceava , Suceava. Joi 19 August 2010 14:00
Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera"

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Lansarea cărţii scriitoarei Luminiţa Aldea, “Acasă”

Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” găzduieşte joi, la ora 14:00, lansarea cărţii scriitoarei Luminiţa Aldea, “Acasă”.

Luminiţa Aldea s-a născut la Mălini, la 14 iunie 1968. In 2005 a publicat romanul “Nisipuri mişcătoare” în care un fluture stă de vorbă cu o stâncă despre viaţă, despre moarte, despre iubire, despre ce doare, despre ce nu doare… “Stânca, adică neclintirea, certitudinea, verticalitatea, echilibrul, este întruchipată în carte de învăţătoarea Maria, fiinţă cu care viaţa a fost darnică în a trăi şi a simţi, adevărat model de om al cetăţii. Fluturele, adică visul, speranţa, zborul, credinţa, iubirea şi poezia din om, în carte are numele Adriana. De-a lungul cărţii e o luptă metaforică între fluture şi stâncă. Cine are dreptate? Cine greşeşte? Cine e mai bun? se va trezi întrebându-se cititorul, dând filă după filă. Înainte de a sfârşi cartea ţi se răspunde la aceste întrebări: amândouă au dreptate, amândouă sunt bune, niciuna nu greşeşte… căci, de fapt, învăţătoarea Maria şi Adriana sunt un singur personaj, iar eu m-am jucat puţin de-a Dumnezeu când a pus faţă în faţă bătrâneţea cu tinereţea dintr-un om. Trăirile personajelor au ca fundal aspectele sociale si politice ale anilor tulburi de dupa revolutie. Cartea este tradusa si in engleza si a aparut in Australia in ianuarie 2010”, adaugă Luminiţa Aldea.

În 2009, scriitoarea a publicat romanul “Acasă”, un proiect grandios în care demonstrează ce înseamnă pentru un individ dar şi pentru un popor această noţiune.

“Maliniul, Vama, Brodina, Suceava, Falticeniul sunt prezente in cartea mea, dar acasa e cel mai mult in primele trei sate, caci asemeni lui Lucian Blaga eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat. Cei ce ma citesc spun: Si eu ma simt asa! Si eu gandesc asa, doar ca nu stiu sa o spun! si eu sunt fericita auzind asta. In plus realizez foarte bine ce sunt, ca sa nu ma fure incantarea de sine si sa mor ca Narcis. Sunt o antena a sentimentelor si a trairilor oamenilor din jurul meu. Nimic nu am inventat eu si nimic nu-i de la mine.Viata e magnifica, iubirea e sublima, iar eu prind scriind magnificul si sublimul acesta. Traduc din viata in cuvant – asta e singurul meu merit. Pentru cine scriu?! Cui foloseste?! Merita ce fac?! Astea sunt intrebari esentiale pentru un om creator, iar eu ma consider OM CREATOR”, mărturiseşte autoarea volumului “Acasă”.

În prezent, Luminiţa Aldea lucrează la încă un roman care se numeşte “Geremiah Kermani” şi care va fi gata în curând. Publică articole şi “Curentul Internaţional”, un ziar românesc din SUA, în “Basarabia Literară” şi în publicaţiile Asociaţiei Române pentru Patrimoniu.

Sursa: www.newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 898
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 4972 zile, 18 Aug. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Suceava
concert trooper la suceava

Concert Trooper la Suceava

Suceava, Suceava. Sâmbătă 30 Martie 2024
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .