poze tabara de copii de la scoala militara de subofiteri jandarmi la final

Tabara de copii de la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi, la final

Suceava , Suceava. Marţi 10 August 2010

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii , Alte Evenimente

Marţi, 10 august 2010, jandarmii fălticeneni îşi vor lua rămas bun de la copiii şi profesorii însoţitori din Tămăşeni care sunt în tabără la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi.

Un grup de 49 de copii, 31 de fete şi 18 băieţi, din Adjudeni şi Tămăşeni, judeţul Neamţ, localităţi afectate de inundaţii, au sosit luni, 2 august împreună cu trei profesori însoţitori pentru a petrece câteva zile în tabără la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. Copiii au vârste cuprinse între 7 şi 15 ani; 35 dintre ei sunt de la Şcoala de Arte şi Meserii din Adjudeni, comuna Tămăşeni şi sunt însoţiţi de doamna Maria Petrişor şi domnul Iosif Andor, iar 14 copii sunt însoţiţi de domnul Constantin Boboc de la Şcoala cu clasele I-VIII Tămăşeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SMSJ Fălticeni, Lt. Irina Ipate, pe parcursul acestor câteva zile de tabără, jandarmii fălticeneni au încercat să le distragă atenţia de la greutăţile care s-au abătut peste familiile lor şi să le ofere copiilor un program variat care a cuprins vizite la cetăţi, muzee, mănăstiri, dar şi spectacole, jocuri de tabără şi discotecă în aer liber.

Astfel, marţi, 3 august, copiii au vizitat Muzeul Apelor şi Muzeul „Ion Irimescu” din Fălticeni, iar după amiază, doamnele Doina Cernica şi Viorica Petrovici, scriitoare de literatură pentru copii ne-au încântat cu poveşti şi poezii de suflet. Elevii au fost încurajaţi să îşi încerce talentul literar: Ciprian Fechetă, Adriana Butnaru, Camelia Băcăoanu, Andreea Dorcu, Ana Maria Păuleţ, Nicoleta Băcăoanu, Cosmin Bârlescu, Lorena Mihoc şi Cosmin Petrişor au fost cei care au citit materialele şi au demonstrat că pot fi la înălţime.

Miercuri, 4 august a fost dedicată vizitelor la Cetatea Neamţului, Mănăstirea Neamţ, rezervaţia de zimbri, Casa Memorială „Ion Creangă” din Humuleşti. Copii şi-au adus aminte de basme, legende, dar şi de nezbâtii din copilăria de altă dată.

Joi, 5 august, am vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Mina Cacica şi Biserica catolică din localitate, precum şi Mănăstirea Voroneţ. În partea a doua a zilei, copiii au avut posibilitatea să îşi aleagă un centru de creaţie unde să materializeze aspecte din excursii sau alte impresii: au fost centre de pictură, de desen, modelare hârtie şi plastilină şi un centru de engleză.

Vineri, 6 august, copiii au fost încântaţi de exerciţiul demonstrativ prezentat de către Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, precum şi de piesa „Fata babei şi fata moşneagului” interpretată de artiştii păpuşari ai Centrului Cultural Bucovina. Copiii au avut posibilitatea să viziteze biserica din curtea şcolii şi să participe la slujbele oficiate de preotul unităţii. Cu acest prilej, ei l-au întâlnit pe preotul catolic din Fălticeni, care a locuit câţiva ani chiar în comuna lor. Seara a fost dedicată competiţiilor sportive: aruncarea la coş, tenis de masă, volei.

Sâmbătă, 7 august, am primit vizita micilor artişti ai Ansamblului Bucovina coordonaţi de maestrul Gheorghe Sîrbu, o bună ocazie pentru câţiva copii din Tămăşeni să demonstreze că şi ei sunt dansatori talentaţi de muzică populară. Până la discoteca în aer liber, am jucat jocuri de tabără, de coeziune a grupului, viteză şi au fost continuate competiţiile sportive la fotbal şi volei, iar fetele au fost implicate într-un centru de înfrumuseţare.

Duminică, 8 august, grupul de copii şi îndrumători au participat la slujbă şi ulterior au fost implicaţi în jocuri de cunoaştere şi comunicare, centre de creaţie sau jocuri sportive.

Luni, 9 august, copiii au prezentat în cadrul conferinţei de presă o expoziţie cu lucrările realizate pe parcursul taberei, am schimbat impresii, precum şi date de contact.

“Zilele petrecute împreună cu cei 49 de copii şi trei instructori se apropie de sfârşit. Ne bucurăm însă că am reuşit să le oferim un sprijin la nevoie şi mai ales că am descoperit nişte oameni minunaţi, unii cu o maturitate mult prea înaintată pentru vârsta lor – pe care ni i-am făcut prieteni pe viaţă.

Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în organizarea taberei – Centrul Cultural Bucovina, Complexul Muzeal Bucovina, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, precum şi profesorii îndrumători – pentru a le oferi copiilor amintiri de neuitat şi speranţă pentru viitor”, a declarat lt. Irina Ipate.

Mai multe detalii: http://www.newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1756
Cuvinte cheie: Suceava
pavalut

Adaugat in urma cu 4980 zile, 10 Aug. 2010

Adaugat de pavalut

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3070

Alte Evenimente din Suceava
concert trooper la suceava

Concert Trooper la Suceava

Suceava, Suceava. Sâmbătă 30 Martie 2024
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .