poze orchestra fortelor aeriene americane canta la dom polski

Orchestra Fortelor Aeriene Americane canta la Dom Polski

Suceava , Suceava. Joi 21 Octombrie 2010 20:00
Sala Dom Polski

Categorii: Muzica si Concerte

Spectacol organizat de Centrul Cultural American, Uniunea Polonezilor din România şi Centrul Cultural Bucovina.

Cvartetul de clarinete şi trupa „Wings of Dixie” sunt cele două ansambluri care vor prezenta două genuri muzicale diferite: piese clasice de Vivaldi, Jan Van der Roost, Bela Bartok (Dansuri populare româneşti), Antonin Dvorak,, şi muzică de jazz.

Potrivit Centrului Cultural Bucovina, în cei peste 60 de ani de activitate, Orchestra Forţelor Aeriene Americane, considerată „ambasador muzical al Americii”, care este staţionată la Baza Aeriană Sembach, din Germania, a susţinut spectacole în numeroase regiuni ale lumii, în faţa publicului civil sau militar din întreaga Europă, Asia de Sud şi Africa, având circa 300 de spectacole anual.

Este una dintre cele mai vechi orchestre ale Forţelor Aeriene Americane şi singura orchestră a Forţelor Aeriene Americane staţionată în Europa.

Orchestra compusă din 45 de persoane include mai multe ansambluri, printre care se numără cele două care vor concerta la Suceava. „Programul orchestrei reflectă diferenţa dintre stilurile muzicale american şi european şi include piese pe gustul tuturor categoriilor de public, cele mai bune creaţii ale muzicii americane, de la piese de pe Broadway sau de pe coloanele sonore ale filmelor hollywood-iene, până la stilurile New Orleans Dixieland şi Big Band jazz, precum şi compoziţii binecunoscute pentru ansamblurile de instrumente de suflat, marşuri şi solouri vocale/instrumentale de seamă”, precizează CCB.

Mai multe detalii: http://www.newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 835
Cuvinte cheie: 2010 , Concert , Muzica , jazz , Evenimente Suceava
sandu

Adaugat in urma cu 4937 zile, 14 Oct. 2010

Adaugat de Unika

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1081

Alte Evenimente din Suceava
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .