poze targ de craciun suceava

Targ de Craciun Suceava

Suceava , Suceava. Marţi 8 Decembrie 2009 10:00
Colegiul National "Petru Rares" din Suceava

Categorii: Targuri

Targ de Craciun organizat in scopuri caritabile de elevii Colegiului National "Petru Rares" din Suceava

Pentru a veni în sprijinul câtorva familii nevoiaşe, o parte din membrii Clubului de Voluntariat al Colegiului Naţional "Petru Rareş", respectiv elevii clasei a 11-a E, coordonaţi de prof. Dana Postolache, dirigintele acestei clase, organizează în zilele de marţi şi miercuri, 8 şi 9 decembrie a.c., un Târg de Crăciun, care se va desfăşura în incinta Colegiului mai sus amintit.

Acest târg se bazează pe muncă de voluntariat, prestată de tinerii elevi suceveni, care, din bani proprii, au achiziţionat materialele necesare confecţionării unor obiecte specifice sărbătorilor de iarnă. Creaţiile clasei a 11-a E urmează să fie scoase în următoarele două zile la vânzare, elevii urmând să amenajeze în incinta liceului un spaţiu propice comercializării produselor. Obiectele, create în primul rând cu sufletul de tinerii implicaţi, sunt destinate vânzării, cumpărătorii cei mai la îndemână fiind chiar elevii şi profesorii Colegiului Naţional "Petru Rareş", dar existând posibilitatea ca şi alte persoane dornice să le întindă o mână celor nevoiaşi, de Crăciun, să poată achiziţiona obiectele prezentate în cadrul târgului.

Subliniem faptul că banii care se vor strânge din vânzarea acestor lucruşoare vor fi folosiţi în scopuri caritabile, pentru a smulge nişte zâmbete de pe feţele celor care, de Crăciun, nu prea au motive de bucurie.

Trebuie lăudat gestul acestor elevi care, din proprie iniţiativă, fără să fie forţaţi sau motivaţi de către profesori, au decis să-şi dozeze energia şi să-şi dedice puţinul timp liber pentru a-şi ajuta semenii, aflaţi la ananghie.

Menţionăm că acţiunea nu este la prima ediţie. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, aceiaşi elevi cu suflet mare, pe atunci clasa a 10-a E, şi-au unit forţele şi au organizat prima ediţie a "Târgului de Crăciun", reuşind să adune suma de 1 300 lei.

Diriginta lor, prof. Dana Postolache, a declarat pentru NewsBucovina.ro că ediţia precedentă s-a dovedit a fi un succes, în primul rând pentru că tinerii au reuşit să strângă o sumă destul de importantă din vânzarea obiectelor confecţionate şi în al doilea rând deoarece, atunci când s-au dus la cumpărături, la unul dintre supermarket-urile locale, au avut plăcuta surpriză de a primi din partea directorului societăţii comerciale aceiaşi sumă pe care au adunat-o din vânzări.

Se pare că directorul, pe bună dreptate, a fost plăcut impresionat de nobleţea gestului elevilor şi i-a "cadorisit" cu încă 1 300 lei.

Banii, în total 2 600 lei, au fost folosiţi pentru ajutorarea a trei familii nevoiaşe din judeţ, care, datorită acestor elevi şi a tuturor persoanelor implicate în organizarea acţiunii de binefacere, au avut parte de un Crăciun mai călduros, mai fericit.
*Sursa: newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 988
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5225 zile, 07 Dec. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Suceava
concert trooper la suceava

Concert Trooper la Suceava

Suceava, Suceava. Sâmbătă 30 Martie 2024
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .