poze cursuri it gratuite la centrul papi din jimbolia

Cursuri IT gratuite la centrul PAPI din Jimbolia

Timis , Jimbolia. Luni 1 Februarie 2010 12:00
PAPI (Punct de Acces Public la Informaţii), aflat în incinta Casei de Cultură

Categorii: Alte Evenimente

Cursuri IT gratuite la centrul PAPI din Jimbolia

Locuitorii oraşului Jimbolia şi din localităţile învecinate au acum posibilitatea de a beneficia, în mod gratuit, de serviciile unui centru IT: PAPI (Punct de Acces Public la Informaţii), aflat în incinta Casei de Cultură din localitate. Acest punct face parte din Reţeaua Electronică a Comunităţii Locale (RECL) din Jimbolia. Aici se organizează cursuri de iniţiere în operare calculatoare, de navigare pe Internet şi se oferă şi servicii de copiere şi printare de documente.

Primele rezultate stau deja mărturie despre utilitatea serviciilor oferite de PAPI. Pentru câteva persoane, barierele geografice care îi despărţeau de cei dragi, plecaţi în străinătate, au fost eliminate virtual, prin comunicarea pe Internet, folosind echipamentele PAPI. Obţinerea unui loc de muncă în străinătate a fost facilitată pentru o doamna, prin utilizarea acestor servicii. Deloc de neglijat este şi faptul că, beneficiind de cursuri IT, s-au creat premizele necesare promovării la locul de muncă pentru câţiva salariaţi, iar pentru alţii s-au mărit şansele de a obţine un loc de muncă.

Furnizarea acestor servicii este posibilă datorită derulării proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, iar gratuitatea lor a fost stabilită printr-o Hotărâre a Consiliului Local Jimbolia.



Despre Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere

Economia Bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, printr-un împrumut finanţat de Banca Mondială. Cu un buget de 69,4 mil USD, proiectul se adresează spaţiului rural si mic urban, şi se desfăşoară în parteneriat cu primăriile din 255 de comune şi oraşe mici (cu mai putin de 30000 locuitori), unde nu există acces la informaţie digitală şi, deci, nici competenţe de a o folosi şi exploata.

Prin acces la internet de mare viteză, computere aflate la dispoziţia publicului larg şi a şcolilor, tehnică de calcul şi telecomunicaţii de producţie recentă, misiunea proiectului este de a ajuta populaţia din aceste localităţi (peste 8% din populaţia României) să afle de unde să obţină informaţie relevantă pentru preocupările sale, să ştie cum s-o folosească inteligent şi să producă, mai departe, cunoaştere pe care s-o folosească pentru a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii.

Mai multe informaţii despre proiect puteţi obţine vizitând www.ecomunitate.ro .

Mai multe detalii: http://www.jimbolia.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1517
Cuvinte cheie: cursuri , februarie , gratuite , 1 , 2010 , Evenimente Jimbolia
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5194 zile, 29 Ian. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

  • Ai ceva de zis?

    .