poze lansare de carte istoria unui vis de vali erban
poze lansare de carte istoria unui vis de vali erban poze lansare de carte istoria unui vis de vali erban poze lansare de carte istoria unui vis de vali erban

Lansare de carte „Istoria unui vis” de Vali Șerban

Timis , La Căpițe. Joi 4 Iunie 2015 16:00
Bulevardul Vasile Pârvan, 300223 Timișoara, Romania

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Vali Șerban vă invită joi, 4 iunie, ora 16:00 la lansarea cărții „Istoria unui vis” - O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra, La căpițe. Lansarea va avea loc în deschiderea evenimentului Music Travel Folk Festival (4-5-6 iunie, La căpițe). Invitați: Ilie Stepan Cristi Buică Dinu Olărașu

Vali Șerban este un cunoscut cantautor de muzică folk din Alba Iulia. A debutat în Cenaclul Flacăra pe 2 mai 1977 unde a început să compună cântecele care îl vor defini în cadrul genului dintre care „A plecat moțul în țară”, „Cenușa verii”, „Tron în Apuseni”, „Avram Iancu”, „Dor de Bacovia”, „Din nou Beatles”, „Vânturi pline de zăpadă”. Nouă ani de activitate la Cenaclul Flacăra, până în 1985, anul dispariției acestuia.
Din anul 2001 realizează, fără întrerupere, emisiunea de muzică folk „Ziua de mâine”, găzduită de Radio Reîntregirea Alba Iulia. Cea mai importantă realizare a carierei rămâne însă Festivalul Național-Concurs de muzică folk „Ziua de mâine”, conceput și construit începând din anul 2005, împreună cu Consiliul Județean Alba, marcă înregistrată a acestuia.
De-a lungul carierei artistice, Vali Șerban a realizat trei albume de muzică folk „Douăzeci de ani”, „Ultimul lup” și „Mie Însumi”. a participat la peste 1.800 de spectacole, a realizat și apărut în sute de emisiuni radio și TV.
La finalul anului 2014, Vali Șerban schimbă temporar chitara cu condeiul, propunând iubitorilor de ieri și de astăzi ai muzicii folk un prim volum cuprinzând întâmplări și pățanii ale carierei sale precum și o analiză a fenomenului folk: Istoria unui vis - O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra.
Istoria unui vis - O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra. Editura Eikon
“… Eu n-am de gând să scriu nicio autobiografie, nicio antologie, nici vreun dicționar folk. Nu mi-aș găsi locul în ele – cum să le scriu? Așa că mă voi ocupa îndeaproape, pe-ndelete, de istoria acestui – sau acelui? – vis. Un vis al meu și-al acelor derbedei de geniu alături de care l-am trăit, un derbedeu mai mic, și eu. Or visele, după cum bine se știe, sunt roz-diafane, ușor cețoase și adânc misterioase. Nu se pot îndosaria visele; încearcă d-ta!... te vei alege cu un coșmar de toată frumusețea... Și ca să-nchei precizarea, să știți că voi descrie faptele acelor femei și acelor bărbați, așa cum s-au văzut ele – și chiar mai mult – dinspre partea mea de vis; căci, așa cum nimeni nu mi-a fost obligat, nici eu n-am nicio obligație în fața nimănui!... să se știe, și-n veci fie zis...” (Vali Șerban)
„Este prima carte dedicată Cenaclului Flacăra într-o poveste care va stârni, cu siguranţă, comentarii, polemici, dar şi valuri de amintiri din tinereţea noastră. Scrise cu pasiune, sinceritate şi har, paginile cărţii ne introduc în culisele unei poveşti muzicale unice.” (Dan Moșoiu - Jurnalist Radio Cluj)

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1399816773676596/

Comenteaza pe Facebook
valentin

Adaugat in urma cu 3224 zile, 31 Mai. 2015

Adaugat de ValiS

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

  • Ai ceva de zis?

    .