poze concert cameral cu distributie internationala la lugoj

Concert cameral cu distribuţie internaţională la Lugoj

Timis , Lugoj. Miercuri 12 Mai 2010 19:00

Categorii: Muzica si Concerte

Concert cameral cu distribuţie internaţională la Lugoj

Iubitorii muzicii clasice dar si cei ai artelor vizuale sunt invitaţi miercuri, 12 mai, de la ora 19, la sala Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” pentru un spectacol de muzică de cameră ce reuneşte artişti din România şi Germania, în cadrul unui concert cameral inedit. Recitalul are loc în cadrul proiectului “Panoramic XX”, care se desfăşăară în Timişoara şi in mai multe oraşe din vestul ţării: Arad, Oraviţa, Reşiţa şi Lugoj.

Panoramic XX este un proiect coordonat de asist. univ. Adriana Dogariu de la Facultatea de Muzică şi de pianistul concertist Sorin Dogariu, cadru didactic asociat al aceleiaşi institutii. Proiectul are ca scop promovarea artei secolului XX prin concerte- spectacol de tip “Dialogul Artelor”. Concertul, pregătit şi dirijat de profesorul Walter Hilgers, va fi prezentat de studenţi, absolvenţi şi profesori ai Facultăţii de Muzică. în data de 12 mai la sala Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj

Invitatul special al acestei prime ediţii Panoramic XX este prof. Stefan Wilke de la Universitatea din Erfurt, specialist în video art. În aceste concerte vor alterna momentele de muzică live, dirijate de prof.Walter Hilgers - lucrări semnate de Johannes K. Hildebrandt, Paul Bowles, Bohuslav Martinu, Paul Hindemith, Dan Dediu, Mario Wiegand, cu proiecţii prezentate de Stefan Wilke, ce-şi au ca fundal înregistrări cu texte de Friedrich Nietzsche, Erich Kastner, Erwin Schulhoff sau muzică de Igor Stravinski.

La concertele Panoramic XX vor fi prezenti critici muzicali din Timişoara ce îşi vor da verdictul asupra calităţii actului artistic propus. Intrarea este libera.

Mai multe detalii: http://www.lugojcultural.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 468
Cuvinte cheie: Cameral , Concert , lugoj , mai , 12 , 2010 , Evenimente Lugoj
gabriel lup

Adaugat in urma cu 3625 zile, 08 Mai. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

  • Ai ceva de zis?

    .