poze  cartile vin la tine in cartier citeste si da mai departe

"Cartile vin la tine in cartier. Citeste si da mai departe"

Timis , Timisoara. Miercuri 18 Noiembrie 2009 12:00
cartierul Giroc

Categorii: Alte Evenimente

"Cartile vin la tine in cartier. Citeste si da mai departe" - 16 noiembrie 2009 - 1 martie 2010

"Cartile vin la tine in cartier. Citeste si da mai departe" este o campanie initiata de catre Asociatia "Pro Arta Timisoara", in parteneriat cu Primaria Timisoara, Clubul Rotaract si Regia Autonoma de Transport.
Locuitorii pot imprumuta cate o carte pe care o vor citi, isi vor nota impresiile pe carnetelul aferent cartii, o vor returna in locatia de unde au luat-o si vor participa la concursurile initiate de organizator si parteneri. Colaboratori sunt Parohia Ortodoxa Biserica Martirilor Timisoara, Magazinul alimentar SC "Talida" SRL, Floraria "Crina" si Biserica Baptista "Vox Domini", acestia gazduiesc cartile si promoveaza proiectul. Cititorii vor urma instructiunile lipite pe prima fila a cartilor si se vor bucura de o lectura de calitate.

Organizatorii atrag atentia ca volumele trebuie sa ajunga la cat mai multi locuitori ai cartierului Giroc. Acestia au gandit si o serie de reguli: "cititorule, sa iei o carte imprumut, sa-ti notezi numele pe lista, sa o citesti, sa-ti notezi impresiile si, neaparat, sa o aduci in locul din care ai luat-o. Doar astfel o vor putea imprumuta si altii. Sa accesezi blogul http://cartideimprumut.blogspot.com/ ca sa intri in dialog cu ceilalti cititori si sa-ti lasi impresiile despre cartile citite si despre proiect, sa participi la concursurile anuntate". Primul concurs este cea mai buna recenzie de carte. Pana in 20 decembrie cititorii trebuie sa aduca la locatia de unde au imprumutat cartea recenziile pe care le fac cartilor citite in cadrul acestei campanii. Premiile constau in postarea recenziei pe blog, si oferirea cartii. Al doilea concurs este scriitorul cartierului.

"In perioada 1 decembrie - 4 ianuarie cititi cartile scriitorilor romani, cele marcate cu bulina, si votati in locatie scriitorul cartierului aducand trei argumente referitoare la valoarea cartii citite. Premiu: scriitorul va scrie o pagina despre cartierul vostru iar aceasta va fi montata pe un panou, in parc. in plus, scriitorul castigator va participa la diverse activitati culturale organizate de Consiliul Cartierului Giroc. Locuitori ai Girocului, aveti un scriitor al vostru!" se arata in informarea transmisa de organizatori. Al treilea concurs este cel mai fidel cititor si va fi castigat de locuitorul care a semnat cele mai multe recenzii. Va primi drept premiu doua dintre cartile citite, la alegere. Cartile provin de la Editurile Bastion, Cartier, Tritonic, Humanitas, Polirom, Brumar, Librariile Humanitas Joc secund si Cartea de Nisip. Scriitorii: Daniela Ratiu, Daniel Vighi, Dan Lungu, Borko Ilin, Gheo Pavel Radu, Hedir Al-chalabi, Marian Oprea si de la mai multi donatori anonimi.

Mai multe detalii: http://agenda.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 944
Cuvinte cheie: Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5268 zile, 17 Nov. 2009

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .