poze clubul de carte col firesc de lectura

Clubul de carte Colț Firesc de Lectură

Timis , Timisoara. Sâmbătă 17 Februarie 2018 17:00 - Sâmbătă 17 Februarie 2018
Str. Alba Iulia nr. 1

Categorii: Alte Evenimente

Librăria Cartea de Nisip vă invită la o nouă întâlnire a clubului de carte Colț Firesc de Lectură. Volumul discutat va fi Lenin Dada, un roman-studiu apărut în anul 2017 la editura Art. Evenimentul va avea loc sambătă, 17 februarie, începând cu ora 17.00. Vor participa scriitorul Luca Dinulescu și bloggerul Răzvan Zamfirescu (Colț Firesc de Refugiu).

Ai citit o carte care ți-a plăcut. Acum vrei să discuți pe marginea ei și să dai de veste lumii. Clubul Firesc de Lectură este locul unde opiniile scorțoase răman la intrare, iar cititorul are ultimul cuvânt. Colțul în care suntem devoratori de povești, iubitori de lumi alternative, visători și zburători din carte în carte. Locul în care îți spui părerea și intri în dialog (ori polemică) alături de oameni din industria cărtii: autori, bloggeri, traducători, coordonatori de colecții etc.

La noi, gusturile se discută!


Lenin Dada de Dominique Noguez

Pe lângă simbol al Revoluției Ruse, clasic al marxismului și figură importantă a istoriei, Lenin pare să fi fost un actor decisiv în episoade mai mici, mai laterale, dar esențiale ale vieții Europei. Dominique Noguez ne propune aici una dintre cele mai citite, mai bine cercetate și mai sarcastice cărti de istorie alternativă din ultimele decenii. Îl urmăreste pe Lenin prin barurile din Zürich, apoi la Cabaret Voltaire, unde viitorul revoluționar bea, cantă și scrie coț la coț cu avangardistii, reușind chiar să dea numele viitoarei miscări: DADA. Pentru că la sfârșit să aflăm-în urmă unei cercetări care pare tot mai improbabilă cu cât e mai precisă-nu numai că unele dintre poeziile lui Tristán Tzara au fost scrise de Lenin, dar că Revoluția Rusă a fost ea insăsi un mare act dadaist.

Mai multe detalii: https://www.librariumgrup.ro/carteadenisip/n/clubul-de-carte-colt-firesc-de-lectura

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 359

Eveniment postat de organizator

cartea de nisip

Adaugat in urma cu 1033 zile, 06 Feb. 2018

Adaugat de carteadenisip

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 18

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 27 Nov 2020 - 10 Dec 2020
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 27 Nov 2020 - 10 Dec 2020
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 27 Nov 2020 - 10 Dec 2020
  • Ai ceva de zis?

    .