poze cozzzzzzzmonautica 2017 shipwreck cosmologies

Cozzzzzzzmonautica 2017 - Shipwreck Cosmologies

Timis , Timisoara. Vineri 10 Noiembrie 2017 18:00
Misc, Splaiul Nicolae Titulescu (Fabrica de Tigari)

Categorii: Alte Evenimente

Charles Stross descrie în "Accelerando" (2005) cum întreaga galaxie se umple de resturile și ruinele unor civilizații super-inteligente moarte sau muribunde: "huruiala în pustie a datelor degenerate, comprimate în fractali, și a proceselor post-conştiente încetinite, oricât de mult spațiu de stocare ar sacrifica în schimbul puterii de procesare."

În "Dark Eden" (2014), Chris Beckett ne relatează o povestire apocrifă, o nouă geneză de pe o planetă fără soare unde viața e bioluminescentă și strălucește în întunericul veșnic unde prima pereche incestuoasă de fondatori dă naștere unei umanități eșuate și abandonate de cei de acasă. Legi, cântece, conflicte, descoperiri, tradiții, superstiții, explicații despre univers amintesc vag de fragmente de trecut și tehnologii uitate, de pe un pământ imposibil de atins: mașini, jucării de lemn cu roți, tastaturi de calculator din lemn cioplit inexplicabile și sfinte și porunci provenite de la prima Mamă.

Haideți să speculăm împreună ce fel de universuri stranii și ce cosmogonii răsar la bordul imenselor epave ruginite, trimise către alte lumi și eșuate la de mii de ani lumină distanță pe planete îndepărtate.
Ce fel de explicații despre lume apar și dispar atunci când eşuăm pe malul oceanului cosmic (Carl Sagan)?
Și dacă asta nu e de ajuns, atunci haideți să considerăm că și aici jos pe nava spaţială Pământ (Spaceship Earth) suntem tot niște exilați planetari, eșuați out-of-Africa după mii și mii de ani de migrație.

cozzzzzzzmonautica oferă: educație alternativă, documentare, praf stelar, sunete siderale, colaborări fructuoase între știință și artă și reunește pe toți cei pasionați de explorare spațială, iubitori de SF și pe toți cei interesați de originile și istoria universului. Din 2006 cozzzzzzzmonautica te poartă lin într-un zbor imaginar prin univers și urzește un cântec de leagăn care însoțește orice lansare spre exo-planete, găuri negre și galaxii îndepărtate. cozzzzzzzmonautica construiește și imaginează rachete în muzee, case, clinici, observatoare astronomice și alte spații primitoare. cozzzzzzzmonautica nu caută exploatarea cu orice preț a zăcămintelor orbitale și nici terraformarea forțată a lumilor neexplorate. cozzzzzzzmonautica menține aici pe Pământ fiorul cosmic și setea de cunoaștere cu privirea ațintită spre cerul înstelat al nopții, în inima orașelor unde orbiți de lumină, uităm că ne aflăm undeva pe unul din brațele Căii Lactee.

organizatori
Asociatia Simultan
Asociatia 24/7 House 360
T h e S e c r e t G a r d e n

cu sprijinul
Casei de Cultură a Municipiului Timișoara

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1381
Cuvinte cheie: Timisoara
lavi

Adaugat in urma cu 2342 zile, 30 Oct. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .