poze curatenia generala de toamna in timisoara

Curăţenia generală de toamnă in Timisoara

Timis , Timisoara. Luni 11 Octombrie 2010 12:00 - Marţi 26 Octombrie 2010

Categorii: Alte Evenimente

Curăţenia generală de toamnă in Timisoara

Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire a acestora şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, a instituţiilor publice, agenţilor economici şi a altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor. Organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar - gospodăreşti constituie o obligaţie a consiliilor locale şi primarilor, autorităţilor şi instituţiilor publice, agenţilor economici, precum şi a cetăţenilor. În conformitate cu prevederile art. 8, lit. j din O.G. 21/ 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, consiliile locale şi primarii au obligaţia să asigure organizarea de acţiuni pentru salubrizarea şi igienizarea localităţilor. În vederea îndeplinirii acestei obligaţii, Primăria Municipiului Timişoara, organizează în luna octombrie 2010, Acţiunea Ecologică de Curăţenie Generală de Toamnă care se va desfăşura în două etape, astfel:
Etapa I: 11 – 17 octombrie 2010, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega;
Etapa II: 18 – 26 octombrie 2010, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega. Pentru mai multe amănunte, cetăţenii pot consulta pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro, şi cea a operatorului www.retim.ro, cu indexul alfabetic al străzilor.
În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele în care locuiesc.

ÎN ACEASTĂ ACŢIUNE NU SE COLECTEAZĂ - DEŞEURI DIN AMENAJĂRI INTERIOARE ( MOLOZ ) ŞI DEŞEURI DIN CURĂŢIREA PIVNIŢELOR ŞI PODURILOR (PRAF DE CĂRBUNE, ŢIGLE, CĂRĂMIZI, FAINŢĂ ŞI GRESIE SPARTE).

Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor, vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă între 200 - 2000 lei, conform O.U.G. 78/2000 privind regimul deşeurilor, actualizată.

În afara acţiunilor ecologice de curăţenie, pentru deşeurile rezultate din amenajările interioare (moloz), deşeurile rezultate din curăţenia pivniţelor şi podurilor, colectarea se face contra cost, pe bază de comandă, la sediul SC RETIM SA sau la telefoanele: 0256/499490 sau 0256/220064.

Deşeurile de echipamente electrice şi electronice - DEEE, precum şi resturile de materiale rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub 1mc, se preiau gratuit de la populaţie prin punctele de colectare - preluare ale SC RETIM SA, situate la următoarele adrese: str. A. Imbroane nr. 70; Calea Torontalului nr. 94; str. Energiei nr. 3; Calea Moşniţei nr. 2. Programul de funcţionare al punctelor de preluare - colectare este între orele: 8-20.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni ecologice de curăţenie, contăm pe sprijinul cetăţenilor, agenţilor economici şi instituţiilor publice, pentru ca, împreună, să trăim într-un mediu curat şi sănătos.

Mai multe detalii: http://www.primariatm.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 641
Cuvinte cheie: Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 3655 zile, 28 Sep. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 29 Sep 2020 - 12 Oct 2020
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 29 Sep 2020 - 12 Oct 2020
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 29 Sep 2020 - 12 Oct 2020
  • Ai ceva de zis?

    .