poze  ziua internationala a poeziei la timisoara

"Ziua Internationala a Poeziei" la Timisoara

Timis , Timisoara. Duminică 21 Martie 2010 16:00
Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin" ,Bd. Carol I nr.3

Categorii: Alte Evenimente

"Ziua Internationala a Poeziei" la Timisoara

Va asteptam duminica, 21 martie 2010, ora 16 fix, la Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin" din Timisoara.

Ca si in alti ani, vom plange si vom rade impreuna cu specia aceea ciudata si inconfortabila, mereu cartitoare si nemultumita, aiurita si profund vulnerabila, numita, oarecum conventional, poeti.

Cu acest prilej, are loc festivitatea de acordare, de catre Fundatia Culturala „Orient Latin", a premiului de excelenta literara, editia 2010. Tot cu acest prilej, se va acorda (editie inaugurala), Premiul Horia Ionescu, care va rasplati un actor timisorean pentru care poezia este o a doua profesie.

Vor urma lansari de carte, remember-uri si recitaluri.

Se va lansa si noul numar (1/2010) al revistei „Orient Latin".

Cantari, proiectii degraba varsatoare de melancolii nevinovate, bufet asortat, maini intinse si pupaturi. Binevenit esti, prietene!

Ziua Internationala a Poeziei, oficializata de UNESCO in data de 21 martie, este sarbatorita la Timisoara, de catre Fundatia Culturala „Orient Latin", pentru al cincilea an consecutiv. Celelalte editii au avut loc la Clubul „The note", Teatrul „Merlin", Teatrul National Timisoara si Filarmonica „Banatul" si au prilejuit onorarea, prin recitaluri si proiectii, a memoriei unor scriitori ai cetatii intrati, nemeritat, intr-un con de umbra: Damian Ureche, Adrian Derlea, Nicolae Romandasu, Dan Emilian Rosca, Catalin Isman, Victor Tache Tintoi, Iosif Costinas, Virgil Schiopescu sau Marius Munteanu.

De asemenea, Fundatia Culturala „Orient Latin", din anul 2007, acorda premii de excelenta unor personalitati literare cu opera si statut, care, din varii motive, nu sunt membre ale Uniunii Scriitorilor. Iata laureatii: 2007 – criticul si prozatorul Adrian Dinu Rachieru, criticul si poetul Ionel Bota, directorul teatrului vechi din Oravita; 2008 – prozatorul si criticul Gheorghe Sechesan, poeta si prozatoarea Maria Bologa; 2009 – poetul si jurnalistul Constantin Marascu, poetul si criticul Valeriu Drumes.

Trebuie sa completam ca, intre timp, primii trei au devenit membri USR..

Consecventa ideii de pastrare a unei imagini reale a literaturii timisorene, Fundatia Culturala „Orient Latin" a editat volumele „Poezii alese", de Damian Ureche, „Tache" de Victor Tintoi, „Teatru", de Iosif Costinas si „Treisprezece poeti timisoreni vii" (vol. colectiv).

La cele patru editii de pana acum, Ziua Poeziei s-a bucurat de colaborarea a numerosi actori si muzicieni de prim-rang ai urbei, care au asigurat o inalta tinuta acestor intalniri.

Mai multe detalii: http://www.timisoreni.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1048
Cuvinte cheie: Internationala , Poeziei , 2010 , a , iua , martie , 21 , Evenimente Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 3839 zile, 19 Mar. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .