poze  conferinta internationala zilele tehnice studentesti timisoara

Conferinţa Internaţionala: "Zilele Tehnice Studenţeşti®" - Timişoara

Timis , Timisoara. Duminică 9 Mai 2010 14:00 - Duminică 16 Mai 2010

Categorii: Conferinte si Seminarii

Conferinţa Internaţionala: "Zilele Tehnice Studenţeşti®"

În perioada 9-16 mai 2010 Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara, organizează cea de-a XIV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale "Zilele Tehnice Studenţeşti®", Timişoara.


Conferinţa Internaţională „Zilele Tehnice Studenţeşti®” (ZTS®) este o acţiune de prestigiu în centrul universitar Timişoara şi nu numai, în acest an ajungând la cea de-a XIV-a ediţie. Încă de la prima ediţie a ZTS®, acţiunea a pornit cu o sesiune de comunicări ştiinţifice în cadrul căreia participanţii, provenind din mai multe centre universitare din ţara, erau stimulaţi să işi valorifice potenţialul creativ prin expunerea unor teme de actualitate în domeniul ştiinţific şi bineînţeles au fost incurajaţi să-şi prezinte proiectele de cercetare la care mulţi dintre participanţi lucrează.

Începând cu ediţia a X-a, această manifestare a devenit cunoscută şi pe plan internaţional prin participarea unui număr semnificativ de studenţi din centre universitare europene din ţări ca Franţa, Italia şi Germania. În ediţiile ce au urmat numărul participanţilor din afara ţării a cunoscut o creştere, unde, pe lângă participanţii din ţările de mai sus, ne-am bucurat şi de prezenţa unor participanţi din Ungaria, Serbia, Moldova, Polonia şi multe alte ţări din Europa şi Asia.

Respectând tradiţia acestei conferinţe, şi în ediţia din acest an dorim să oferim participanţilor atât din ţară cât şi din străinătate posibilitatea de a interacţiona, de a-și prezenta activităţile ştiinţifice, de a schimba opinii, de a lega noi prietenii într-un mediu agreabil, prin următoarele activităţi:

- Sesiune de comunicări ştiinţifice
- Concursuri profesionale
- Seminarii de informare si orientare în carieră, workshop-uri, dezbateri
- Vizite în cadrul facultăţilor
- Vizite în companii
- Activităţi social – culturale
- Excursie cu obiective tehnice și turistice
Sesiune de comunicări ştiinţifice – vom facilita valorificarea potenţialului creativ al studenţilor provenind din peste 30 de universităţi tehnice din străinătate, în special din Europa (Germania, Franţa, Italia, Ungaria, Polonia, Rep. Moldova, Serbia şi evident Romania) prin implicarea în activităţi de cercetare ştiinţifică. Pe parcursul a două zile participanţii la eveniment vor prezenta lucrări de cercetare ştiinţifică în peste 20 de domenii inginereşti.

Concursuri profesionale – studenţii se vor implica în concursuri profesionale destinate testării cunoştiinţelor tehnice dobândite de-a lungul timpului în cadrul cursurilor de Rezistenţa Materialelor, Mecanică şi Desen Tehnic (Proiectare Asistată de Calculator).

Seminariide informare şi orientare în carieră, workshop-uri, dezbateri – Până în momentul angajării, studenţii rareori iau contact cu un mediu care să le faciliteze munca în echipă şi care să evidenţieze modul de construire, creare, management, comunicare şi relaţionare al unei echipe. Seminariile sunt o alternativă la educaţia formală şi au ca scop familiarizarea participanţilor cu câteva reguli de bază în comunicarea inter-umană, în distribuirea sarcinilor într-o echipă eficientă şi implicit ce inseamnă planificarea strategică. Totodată, se vor organiza workshop-uri ştiinţifice, practice şi teoretice, în cadrul cărora participanţii pot interacţiona, schimba opinii şi pot afla informaţii noi. Dezbaterile au ca scop informarea, conştientizarea, discutarea unor aspecte profesionale specifice inginerilor.

Vizite în cadrul facultăţilor şi în companii – dorim să oferim tuturor participanţilor posibilitatea de a cunoaşte universitatea noastră, prin vizite în toate facultăţile, unde sunt organizate şi demonstraţii practice, în cadrul unor laboratoare de referinţă. Totodată, dorim să oferim posibilitatea participanţilor de a vizita într-un mod organizat unele companii din Timişoara.

Interacţiunea participanţilor este un obiectiv foarte important al acestei conferinţe. Prin programul social-cultural dorim să oferim participanţilor un cadru organizat în exteriorul mediului academic, în care se pot cunoaşte mai bine, pot lega noi prietenii, pot cunoaşte oraşul de pe Bega, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

Acţiunea se va finaliza printr-o excursie în care se vor vizita atât obiective cu caracter tehnic cât şi obiective culturale.

Pentru a vă putea înscrie la această manifestare este suficient să completaţi formularul disponibil pe site-ul nostru.

Participanții la domeniul de licență pot redacta abstractul lucrării doar în limba engleză, iar lucrarea o pot redacta și susține atât în limba română, cât și în limba engleză. Alături de domeniul de licență există domeniul de master și doctorat unde participanții pot redacta și susține lucrarea doar în limba engleză.

Mai multe detalii: http://www.lsfmt.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 810
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5103 zile, 08 Apr. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .