poze seminar de dezvoltare personala starile eu lui analiza tranzactionala

Seminar de dezvoltare personală: Stările Eu-lui (analiză tranzacţională)

Timis , Timisoara. Duminică 27 Noiembrie 2011 15:00
str. Alexandru Alaci (fosta Valeriu Alaci, fosta Somnului), nr. 8, bloc. 73 B, ap. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Eric Berne, fondatorul analizei tranzacţionale, definea stările Eu-lui ca un ansamblu constant de gânduri şi trăiri, direct asociat unui ansamblu corespunzător de comportamente. Există 3 stări ale Eu-lui care corespund cu modele constante, separate şi distincte, de sentimente şi comportamente. Aceste 3 stări se numesc: starea Părinte a Eu-lui, starea Adult a Eu-lui şi starea Copil a Eu-lui.

Starea Părinte a Eu-lui este o colecţie de comportamente, gânduri şi sentimente pe care le-am preluat de la „cei care au avut grijă de noi”. Expresia „cei care au avut grijă de noi” este folosită pentru a arăta că Părintele este preluat nu doar de la genitori ci poate include şi atitudinile, judecăţile si valorile fraţilor şi surorilor mai mari, bunicilor, profesorilor, etc.

Starea Adult a Eu-lui este un set de comportamente, gânduri şi sentimente care sunt reacţii directe la „aici” şi „acum”. Termenul Adult nu se referă la vârsta matură. Copiii mici au şi ei starea Adult a Eu-lui.

Starea Copil a Eu-lui este o colecţie de comportamente, gânduri şi sentimente, „înregistrări” ale experienţelor din copilărie şi ale modului în care am răspuns la aceste experienţe.

Funcţionarea adaptativă a individului presupune capacitatea de a accesa aceste trei stări în funcţie de necesitatea unui moment dat.

Spre exemplu:
- atunci când calculăm cheltuielile lunare, este necesar să accesăm partea noastră cea mai raţională, starea Adult a eului
- atuci când ne jucăm, accesarea stării Copil a eului va aduce un plus de bucurie şi entuziasm
- atunci când dorim să educăm pe cineva, accesarea stării Părinte a eului ne poate oferi o mai mare şansă de reuşită

Observăm aşadar cât de necesar este să putem identifica în care stare a eului suntem la un moment dat şi să putem mobiliza energia pentru a accesa o altă stare a eului, atunci când situaţia o cere.

În acest seminar vom discuta pe larg despre stările eului, despre cum le putem recunoaşte şi cum le putem accesa. Va fi un seminar interactiv, cu materiale video, discuţii şi jocuri de rol.

Crezi că informaţiile pe care le vei dobândi în cadrul seminarului îţi vor fi de folos? Eşti pregătit să te distrezi şi să înveţi ceva nou în timp ce faci asta? Înscrie-te la seminar completând formularul de pe www.iosifszenasi.com

Facilitator: psih. Iosif Szenasi (psihoterapeut cu formare în analiză tranzacţională, preşedintele filialei Timişoara a Asociaţiei Române de Analiză Tranzacţională)

Seminarul va avea loc în Timişoara, duminică, 27 noiembrie, în intervalul orar 15-18.

Taxa de participare: 50 ron

Pentru grupuri de minim 5 persoane se oferă câte o reducere de 20% a taxei de participare pentru fiecare membru în parte sau participarea gratuită a unuia dintre membrii grupului.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm trimiteţi e-mail pe adresa iosif@psihoterapie.eu sau apelaţi 0722-43-83-83.

Mai multe detalii: http://iosifszenasi.com/seminar-starile-eu-lui-analiza-tranzactionala.html?refid=vinsieu

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 638

Eveniment postat de organizator

iosif

Adaugat in urma cu 4036 zile, 21 Nov. 2011

Adaugat de Iosif

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 39

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
  • Ai ceva de zis?

    .