poze workshop tehnici nlp in terapie consiliere coaching si autodezvoltare

Workshop Tehnici NLP in terapie, consiliere, coaching si autodezvoltare

Timis , Timisoara. Vineri 5 Noiembrie 2010 13:00 - Duminică 7 Noiembrie 2010
Str. Remus nr. 9

Categorii: Conferinte si Seminarii

Workshop Tehnici NLP in terapie, consiliere, coaching si autodezvoltare

Descopera noi perspective de "vindecare"!

Deseori in formarea noastra ca psihoterapeuti, consilieri sau coachi cautam sa adunam informatii din cat mai multe parti (cursuri, carti de specialitate, discutii), informatii despre diferite cazuri, despre modul lor de abordare si, evident despre tehnici eficiente si usor aplicabile. La fel am facut si eu in pregatirea mea, participand vreme de cativa ani la toate cursurile care au aparut. Vin asadar acum, sa va impartasesc unele din tehnicile mele preferate, care au fost testate si la care apelez de cate ori e nevoie, cu mult succes.

De ce NLP? Pentru ca NLP se ocupa cu structura experientelor subiective ale oamenilor sau cum ne creem propria lume, propria realitate; cum ne folosim simturile (cum organizam ceea ce vedem, auzim, simtim si cum percepem), cum selectam si modificam lumea inconjuratoare prin intermediul simturilor; cum ne folosim de limbaj si cum actionam, intentionat sau neintentionat, pentru a ne atinge obiectivele.
"NLP este abilitatea de a-ti controla propriile stari mentale prin controlul propriului creier."
(Richard Bandler, co-creator NLP)

Cine poate participa: psihologi, psihoterapeuti, consilieri, studenti la psihologie sau medicina, coachi, medici, cadre didactice, pedagogi sau orice persoana care se simte atrasa de domeniul dezvoltarii personale

TEMATICA:
- Notiuni introductive despre NLP

- Constientizarea legaturii intre minte (ganduri) si corp (emotii) si controlul acestora – exercitii de cunoastere a modului de perceptie a propriilor trairi

- Vindecarea rapida a fobiilor - tehnica de vindecare, bazata pe imagerie. Rata de reusita este foarte mare, fobii destul de grave putand fi vindecate intr-o singura sedinta.

- Stabilirea raportului – cunoastem importanta unei relatii terapeutice solide in succesul terapiei, consilierii, coachingului. Prin NLP poti invata tehnici de intelegere profunda a celuilalt, dezvoltandu-ti abilitatea de a intra in acest raport cu cealalta persoana la un alt nivel decat simpla ascultare. Procesul prin care un individ contribuie la constituirea/construirea relatiei cu altcineva se numeste pacing. Facand acest lucru, cealalta persoana, observandu-ne pe noi, va gasi oglindita starea ei de a fi, modul ei de a trai respectivul moment, iar toate acestea vor creste sansele ca ea sa vada in noi un interlocutor bun, potrivit, cineva apropiat de starea ei de a fi.
Odata intrati in raport, putem opri mult mai usor persoana din comportamentul/discursul pe care il are si putem conduce persoana spre discutii pe care le dorim. Leading este astfel, modificarea propriului comportament astfel incat interlocutorul sa ne urmeze in comportament/discutie.

- Swish pattern – tehnica pentru stergerea obsesiilor, compulsiilor, anularea unor comportamente si reactii nedorite (un esec de altadata poate avea efecte catastrofale asupra prezentului. NLP propune si aceasta tehnica rapida care lucreaza pe inconstient si ne modifica perceptia asupra acestora si asupra noastra in general)

- Stergerea credintelor limitative. Convingerile/crezurile noastre sunt o forta foarte puternica ce ne influenteaza comportamentul. Aceste au impact asupra eficentei noastre, asupra interactionarii cu mediul, asupra intregii noastre vieti. Crezurile noastre pot sa influenteze sanatatea noastra, inteligenta, creativitatea, chiar gradul de succes sau fericire. Multe din crezurile pe care le avem, vin din copilarie de la parinti, profesori, mediu.
Credintele despre oameni, viata, timp, munca, bani, prietenie, dragoste, succes, sanatate etc. sunt esentiale pentru felul in care gandim, simtim si ne comportam. Schimbarile comportamentalepe termen lung se pot obtine doar prin schimbarea convingerilor. Controlandu-ne sistemul propriu de convingeri, felul cum ne raportam la esecurile trecute, ii putem da vietii noastre directia pe care o dorim.
Tehnicile NLP specifice permit deblocarea mecanismelor ascunse ale crezurilor noastre, lucrand pe mintea noastra inconstienta. Prin aplicarea lor se deblocheaza rapid unele din mecanismele ascunse ale credintelor si se modifica prin aducerea unor convingeri constructive.

TRAINER: Psih. Lidia Cotosman
• Psiholog, Psihoterapeut cu formare in Terapie Ericksoniana si Hipnoza clinica, atestat COPSI
• organizator si coordonator de programe NLP Practitioner ITANLP in Timisoara, Pitesti, Sibiu, Iasi
• NLP Practitioner si Master NLP sub egida ITANLP
• coach NLP format de Michael Carroll si John Thompson
• trainer acreditat de Ministerul Muncii
• peste 600 ore de formare suplimentara in psihoterapie Cognitiv-comporamentala (Leo Zoutewelle, M.A., Olanda), Intervenţii Cognitiv-comporamentale (Daniel David, Cluj-Napoca), hipnoza clinica (Jeno-Laszlo Vargha si Kristina_Gabriella Szabo), Hipnoanaliza tranzactionala – Psihoneuroimunologie (Jure Yorah Biechonsky), Hipnoza clinica (Prof. Frans Peeters), Co-counceliing (Peter J. Hawkins), Hipnoza (John Thompson), metoda ESPERE, Coaching Cognitiv-Comportamental (Daniel David)
• 8 ani experienta in consultanta (resurse umane, marketing, management de proiect si management) si 6 ani pozitii de conducere in marketing.

LOCUL SI DURATA DE DESFASURARE
Timisoara, Str. Remus nr. 9
Data: 5-7 noiembrie
Vineri, 5 noiembrie – orele 13.00-20.00
Sambata, 6 si duminica 7 noiembrie – orele 9.30 – 17.30

INVESTITIA: 280 lei
reducere 15% pentru persoanele care au mai participat la cursuri organizate de NLP Explorer sau Sistem Psi - cost: 238 lei
15% reducere pentru studenti (cost 238)
(pretul include suport de curs, pauze de cafea, ceai, apa, patiserie, certificat de participare) mentionam ca nu se ofera credite COPSI

INFORMATII SI INSCRIERI:
Pentru inscrieri sau orice alte informatii si clarificari puteti sa ne contactati telefonic la 0745.388.046, 0770.846.417, 0725.918.192 sau sa ne scrieti pe adresa de e-mail: lidia.cotosman@nlpexplorer.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 641
valentin

Adaugat in urma cu 4931 zile, 24 Oct. 2010

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .