poze festivalul de arte vizuale manyfest editia a 7 a
poze festivalul de arte vizuale manyfest editia a 7 a poze festivalul de arte vizuale manyfest editia a 7 a poze festivalul de arte vizuale manyfest editia a 7 a

Festivalul de Arte Vizuale "ManyFest", ediţia a 7-a

Timis , Timisoara. Marţi 20 August 2013 - Vineri 30 August 2013

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

“ManyFest”, Festival al artelor vizuale, raspunde nevoii crescânde a tinerilor (15- 21 ani) de a-şi exprima creativitatea prin intermediul artelor vizuale. Impunerea unei teme ce urmeaza a fi abordata conform specificului fiecărei arte vizuale ce constituie o secţiune a festivalului îi determina pe tineri să analizeze o anumită problema, sa işi asume o poziţie în legatură cu aceasta si sa işi exprime ideile liber şi in mod creativ. Pe de altă parte, prin abordarea unei teme folosind o multitudine de modalitaţi de exprimare se asigura o mai bună receptare a mesajului de către publicul spectator. Specificul festivalului – împarţirea pe secţiuni – oferă o multitudine de direcţii de dezvoltare prin flexibilitate si posibilitate de adaptare la nevoile grupului ţinta. Se doreşte completarea si dezvoltarea anuala a festivalului prin adăugarea de noi secţiuni in funcţie de nevoile identificate, având în vedere acoperirea cât mai multor arte vizuale.

Cea de a şaptea ediţie a „ManyFest”, Festival al Artelor Vizuale va avea loc în perioada 20-30 august 2013, la Timişoara, continuând drumul comun pornit cu cel de al doilea festival al asociaţiei, „T4T”, Festival de Teatru în Limba Engleză pentru Tineri.

În acest an, „ManyFest” va include secţiunile de scurt-metraj, fotografie şi grafică.
Selecţia participanţilor pentru cea de-a șaptea ediție „ManyFest” se va desfăşura astfel:

În funcție de secțiunea la care se dorește participarea se vor trimite:
• grafică – două lucrari
• fotografie – două fotografii
• scurt-metraj – un filmuleţ de tip documentar, ficțiune sau experimental (cu o durată de maximum 10 minute)

care să aibă la bază conceptul ediției actuale a „ManyFest”. Data limită pentru înscrierea în festival este 27 iulie.

Înscrierile se fac în funcție de grupa de vârsta, fie la grupa de 14-18 ani, fie la cea de 19-24 ani.

Anul acesta, „ManyFest” dorește să aducă în fața tuturor participanților ideea de comportament ludic, de joacă, de la care vor porni lucrările de înscriere:

„Fii copil, dar nu unul prea copilăros. Muncește pentru a-ți îndeplini visurile, dar nu uita să te bucuri de viață. Întreabă-te mereu: sunt încântat de ceea ce fac?”

În urma evaluării acestor lucrări, va avea loc selecţia participanţilor. Pentru mai multe detalii privind modul de înscriere, contactați-ne la adresa de e-mail contact(at)at4t(punct)org

ACTIVITĂŢI MANYFEST

1. EXPOZIŢII

În acest an, în cadrul festivalului “ManyFest” se vor organiza două expoziţii. Prima va fi inaugurată în data de 20 august 2013 în cadrul festivităţii de deschidere a festivalului şi va cuprinde toate lucrările alese în urma selecţiei participanţilor. Cea de a doua expoziţie va avea loc în data de 30 august 2013 şi va cuprinde lucrările finale ale participanţilor împreuna cu cele mai bune lucrări din timpul festivalului.



2. FESTIVITATEA DE DESCHIDERE

Festivitatea de deschidere “ManyFest”, Festival al Artelor Vizuale va avea loc în data de 20 august 2013. În cadrul acesteia, se vor expune fotografiile, lucrările grafice şi se vor proiecta scurt-metrajele din concurs.



3. ATELIERE

Se vor defăşura ateliere de lucru distincte pentru cele trei secţiuni ale festivalului, nivelul de complexitate a acestor ateliere stabilindu-se în functie de nivelul de percepţie al participanţilor. Trainerii vor stabili temele aduse în discuţie în funcţie de observaţiile făcute la adresa tehnicii fotografice şi de desen utilizate, respectiv a tehnicii folosite în realizarea filmelor de scurt-metraj. Se urmărește obţinerea unei evoluţii în ceea ce priveşte nivelul de cunosţinte al participanţilor în domeniul artei vizuale alese. De asemenea, se va organiza şi munca pe teren, atelier coordonat tot de trainer-ul grupei.



4. ALBUM ŞI DVD “MANYFEST”

În urma finalizării tuturor lucrărilor din timpul festivalului, va fi publicat un album cu fotografiile şi desenele participante, care va conţine şi un DVD cu scurt-metrajele realizate în cadrul acestei ediţii. Acest album va fi distribuit gratiuit participanţilor la festivitatea de premiere şi va fi împărțit în diferite locaţii din Timişoara.



5. FESTIVITATEA DE PREMIERE

Festivitatea de premiere şi, totodată, de închidere a festivalului va avea loc în data de 30 august 2013. Vor fi premiate cele mai bune fotografii/lucrări grafice/scurt-metraje de la fiecare grupă de vârstă.

Mai multe detalii: http://at4t.org/manyfest/editia-actuala/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1336
Cuvinte cheie: Timisoara

Eveniment postat de organizator

teodora udrescu

Adaugat in urma cu 3945 zile, 08 Iul. 2013

Adaugat de Teodora11001

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .