poze manifest pentru romania concert de pian bogdan vaida

Manifest pentru România | Concert de pian Bogdan Vaida

Timis , Timisoara. Luni 9 Decembrie 2013 19:00 - Luni 9 Decembrie 2013
Filarmonica Banatul, Sala Capitol

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte

Pianistul Bogdan Vaida si fotografiile din proiectul Romaniainculori promoveaza valorile nationale printr-un concept original: concert de muzica clasica urmat de vernisajul uneia din cele mai "pozitive" expozitii ale anului, un adevarat folclor fotografic.

Luni, 9 Decembrie, de la ora 19:00, Sala Capitol din Timișoara va găzdui evenimentul „Manifest pentru România”, un proiect care are ca scop promovarea unor valori pozitive ale țării. Evenimentul constă într-un recital de pian, susținut de pianistul clujean Bogdan Vaida, iar în pauza acestuia va fi vernisată expoziția „România în Culori” – primul proiect de folclor fotografic din țară.
Conceptul muzical se învârte în jurul marelui compozitor român George Enescu, interpretarea conținând lucrări ale acestuia, dar și ale lui Johannes Brahms, unul din mentorii lui Enescu. De asemenea, în concert vor putea fi auzite lucrări de Franz Schubert, care prin compozițiile sale, îi este înrudit românului la nivel muzical.
Expoziția „România în culori” este un proiect de folclor fotografic al PhotoRomania Festival. Conține imagini, adunate de la mulți fotografi locali, care prezintă cele mai frumoase locuri din țară. Câteva din aceste fotografii vor fi prezentate în pauza concertului.
Evenimentul face parte dintr-un turneu național. Intrarea este 10 lei, iar biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Capitol.
„Prin acest proiect ne propunem să răspundem propriilor frustrări, deseori întâlnite și la alții. O facem prin muzică și fotografie, întrucât la acestea ne pricepem. O facem pentru noi, dar și pentru toți cei care vor să ne asculte. Sperăm ca la finalul turneului, să ne reîndrăgostim de originile noastre și să îi stimulăm și pe alții să facă la fel.” - Alin Vaida, managerul turneului și reprezentant Photo Romania.
„Mereu ne-am dorit să colaborăm. Avem o relație foarte apropiată și credem că împreună, avem ceva de spus. Chiar și profesional, destinul a făcut să ne completăm”, declară Bogdan și Alin.
Bogdan Vaida este un pianist clujean, stabilit de 11 ani în Freiburg, Germania. Fiind considerat unul din cei mai promițători studenți ai Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, Bogdan a câștigat o bursă la „Musikhochscule” din Freiburg, iar mai apoi și-a câștigat locul definitiv acolo. În ultimii ani, el a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa. Faptul că el este plecat de mulți ani, în face promotorul perfect al mesajului transmis de organizatori. De altfel, el este co-producător al acestui eveniment.
Turneul este sponsorizat de BRD- Groupe Societe Generale și de Qual Media.
„Manifest pentru România” va fi prezentat la nivel național în anul 2013, iar în 2014, organizatorii își propun să-l ducă peste hotare.
Fapte, compania organizatoare, este fondată în 2006. Printre evenimentele organizate se numără rețeaua Târgul de Cariere, Festivalul Photo Romania și Jazz in the Park.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/207452792774086/?ref_newsfeed_story_type=regular

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 646

Eveniment postat de organizator

sergiu opan

Adaugat in urma cu 2491 zile, 27 Nov. 2013

Adaugat de sergiu.topan

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 20

Alte Evenimente din Timisoara
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .