poze  arta si caritate

"Arta si Caritate"

Timis , Timisoara. Joi 19 Noiembrie 2009 10:00
Iulius Mall

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

"Arta si Caritate" (data limita 30 noiembrie)

In perioada 01-30 noiembrie 2009, Asociatia Casa Faenza - Centru Comunitar pentru Copii Autisti, in colaborare cu pictorul Marius Mateas si cu sprijinul Iulius Mall organizeaza campania "Arta si caritate" in vederea sustinerii serviciilor oferite copiilor cu tulburari din spectrul autist.

Vor fi expuse in incinta Complexului Comercial Iulius Mall, alaturi de lucrarile de arta ale pictorului Marius Mateas fotografii ale copiilor cu tulburari din spectrul autist, beneficiari ai Asociatiei Casa Faenza. Prin intermediul acestei actiuni cultural-caritabile dorim sa constientizam si sa sensibilizam comunitatea timisoreana cu privire la problematica autismului, printr-o abordare de la suflet la suflet: de la sufletul inocentei si al copilariei la sufletul iubitorilor de frumos si sensibil.

La baza scopului declarat al Asociatiei Casa Faenza - de a imbunatati conditiile de viata si de adaptabilitate sociala a copiilor cu tulburari din spectrul autist sta acea motivatie interioara a fiecaruia dintre noi, de a oferi o lume mai buna copilului autist. Pentru a se putea integra, alaturi de investitia sufleteasca, copilul autist are nevoie de servicii specializate, a caror dezvoltare solicita o sustinere din punct de vedere financiar. In acest sens, un procent de 40% din valoarea tablourilor expuse va fi directionat in folosul beneficiarilor Asociatiei Casa Faenza.

Colaborarea cu pictorul Marius Mateas se afla la a treia initiativa, aceasta asociere dintre arta si caritate sau latura umanitara devenind o traditie. Dorim sa multumim pe aceasta cale artistului Marius Mateas pentru deschiderea si implicarea de care a dat dovada in ultimii trei ani in cadrul colaborararilor cu Asociatia Casa Faenza, dar si tuturor membrilor comunitatii timisorene care vor deveni receptivi la mesajul campaniei. "Consider ca fiecare copil cu sindrom autist merita sa fie eliberat din stransoarea zidurilor pe care aceasta afectiune le-a ridicat in jurul lui. In interiorul acestor ziduri sunt ascunse calitati deosebite ce merita puse in lumina.

Cheia se afla la noi toti, iar eu ca artist plastic si cadru didactic doresc sa particip la cresterea sanselor acestor copii de a fi liberi. Pictura isi trage seva din sensibilitate si dragostea de libertate si doresc ca ea sa devina aliatul permanent al acestor copii speciali" - a declarat artistul Marius Mateas.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la tel. 0040 356/101 410; 0040 356/101 409 sau pe e-mail casafaenzatimisoara@yahoo.com, persoane de contact: Cristina Mihailescu - director, Camelia Duna - contabil.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 450
Cuvinte cheie: Arta , SI , caritate , Evenimente Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 3850 zile, 18 Nov. 2009

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .