poze eveniment cultural la libraria cartea de nisip timisoara

Eveniment cultural la Libraria Cartea de Nisip - Timisoara

Timis , Timisoara. Marţi 22 Iunie 2010 19:00
Cartea de nisip , str. Victor Vlad Delamarina, nr. 1

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Eveniment cultural la Libraria Cartea de Nisip

Iubire 13 / Love 13

Marius Chivu (coord.)

“Totul a început cu o cutie de carton prăfuită în care Radu Dumitriu a dat peste filmul foto în a cărui obscuritate dormitau cele 13 diapozitive ale seriei poveste de dragoste realizate de regretatul pictor Ion Dumitriu încă din 1972. Ideea unui album cu aceste imagini inedite a venit de la sine, dar Radu nu este cîtuşi de puţin tipul convenţional. Nu ştiu cum de s-a gîndit la mine, cert e că ne-am trezit într-o cafenea imaginîndu-ne, împreună, această carte-album în fel şi chip. Pînă la urmă, ideea de a invita 13 scriitori şi artişti să scrie fiecare cîte o foarte scurtă povestire de dragoste ni s-a părut cea mai simpatică. Lui Ion Dumitriu însuşi i-ar fi plăcut, dată fiind prietenia lui specială cu optzeciştii.

Aceste 13 povestiri de buzunar aduc noroc chiar şi cititorilor cu prejudecăţi & superstiţii. În rest, iubirile vin şi pleacă prin e-mail sau printr-o scrisoare scrisă de mînă, cu un telefon sau un trailer, printr-un manuscris de roman, printr-un vis sau printr-o rugă… Trebuie doar citite.” (Marius Chivu)

Semnează: Mimi Brănescu, Gianina Cărbunariu, Marius Chivu, Andrei Codrescu, Radu Cosaşu, Matei Florian, Hanno Hoffer, Radu Paraschivescu, Răzvan Petrescu, Simona Popescu, Ana Maria Sandu, Alex Leo Şerban, Cătălin Ştefănescu.



Interviuri cu Francis Bacon. Brutalitatea realităţii

David Sylvester

Descris de Margaret Thatcher drept „omul care pictează acele imagini îngrozitoare”, Francis Bacon a ajuns în anii ’80, prin imaginile în care exploatează „brutalitatea realităţii”, cel mai scump pictor în viaţă. Interesul lui Bacon faţă de natura umană şi socială seamănă mai degrabă cu cel al unui entomolog pasionat de insectele pe care le aşază cu atenţie clinică într-un insectar. „Încerc să creez imagini cât mai fidele ale sistemului meu nervos. Nici măcar nu ştiu ce înseamnă jumătate din ele… Dintotdeauna m-a interesat mai degrabă ceea ce numim «comportament» şi «viaţă» decât ceea ce numim «artă»”, spunea autorul celebrelor Tripticuri.

Volumul de interviuri acordate criticului de artă britanic David Sylvester nu revizitează doar „laboratorul” creativ şi teoretic al lui Francis Bacon, din care aflăm cum suprarealismul este mai aproape de realitate decât însuşi realismul sau cum arta abstractă ar fi o simplă chestiune de modă, ci şi o biografie în faţa căreia ficţiunea nu are nici un cuvânt.

Printre psalmi

Tudor Arghezi

Antologia Printre psalmi reuneşte poeziile cu tematică spirituală scrise de Tudor Arghezi de-a lungul întregii vieţi, la care se adaugă ciclul de poeme în proză. Cititorul regăseşte astfel, publicate pentru prima dată între aceleaşi coperte, texte profund înrudite.
Poemele sînt organizate în funcţie de motivele dominante, ceea ce permite recunoaşterea şi compararea mai lesnicioasă a formelor atît de diverse în care se exprimă spiritul arghezian. Aşezînd alături poeme răspîndite într-o operă de o derutantă întindere şi complexitate, surprizele nu vor fi dintre cele mai mici. Studiul introductiv analizează semnificaţiile modalităţilor antinomice de raportare a poetului la transcendent.

Iubire

Toni Morrison

Viziune îndrăzneaţă despre natura iubirii, orchestrată de o povestitoare fără egal, Iubire este un roman captivant, cu numeroase personaje şi întâmplări dramatice. Plin de senzualitate, nostalgic, memorabil, Iubire oglindeşte numeroasele feţe ale iubirii, dincolo de pasiune şi de dorinţă, pentru ca în final să revină, circular, la acea atotputernică şi de neuitat primă dragoste care ne însemnează pentru totdeauna.

May, Christine, Heed, Juniora, Vida – chiar şi I. -, femei cu o obsesie comună: Bill Cosey. Acesta e mai mult decât proprietarul Hotelului şi Complexului Cosey, întrupând pentru fiecare dintre ele idealul de tată, soţ, amant, apărător şi prieten, chiar şi la mult timp după dispariţia sa. La rândul său, Cosey este tributar unui trecut tulbure şi subjugat de o femeie fermecătoare, dar de moravuri uşoare, Celesta.

Prezentările cărţilor sunt preluate de pe WWW.EDITURAART.RO

sursa:http://www.evive.ro

Mai multe detalii: http://carteadenisip.wordpress.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 748
valentin

Adaugat in urma cu 5059 zile, 19 Iun. 2010

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .