poze pinhole camera workshop si expozitie

Pinhole camera workshop si expozitie

Timis , Timisoara. Sâmbătă 10 Septembrie 2011 12:00 - Sâmbătă 10 Septembrie 2011
Aethernative Cafe, Marasesti nr.14

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

workshop si wxpozitie de fotografie

Aethernative Cafe propune pentru sambata:

Una din surprizele neplacute ale acestui surprinzator coltz de epoca este aparitia "Fenomenului Surpize-surprize" la tot pasul. O camera digitala este pregatita sa-ti capteze imaginea statica sau dinamica, din ce in ce mai oriunde, ce sa mai zicem de evenimentele mai mult sau mai putin importante. Orice nunta, excursie, picnic, chef, etc. este transformat intr-o emisiune, in care cliseele trec in prin plan, iar spontaneitatea este subtil degradata in teribilism. Per ansamblu are loc, doamnelor si domnilor, o inflatie a informatiei (scade calitatea si creste cantitatea ei).

Iar in particular, este in primul rand afectata imaginea. Acest motor de mare viteaza al informatiei, cu ajutorul caruia orice om oricat de cultivat, sau invers, oricat de sociabil sau invers, oricat de asa sau pe dincolo, intelege despre ce este vorba. Stie toata lumea, vorba 'ceea, ca o imagine transmite cat o mie de cuvinte. Azi nu mai cred asta, si mai mult decat oricand, azi este nevoie de o revalorizare a imaginii, de o revitalizare a simbolisticii ei.

Dorim sa facem un prim pas in sensul acesta.
"Am o idee mai ARTfel" va invita la un work-shop de creatie fotografica. In loc de aparat nu trebuie sa aduci decat o cutie de pantofi pe care o vom transforma in cel mai simplu aparat de fotografiat. Hartia fotografica si spatiul de developat il oferim noi.

Prima parte a atelierului se va desfasura la Aethernativ, unde ne vom intalni sa asamblam cutiile in camere de fotografiat, si unde se vor desfasura scurte sesiuni de informare despre incadrare, timp de expunere, protejarea pana la developare.

Partea a doua consta in redescoperirea Imaginii prin oras, fiecare dupa propria viziune si pasiune fata de oameni, locuri, sentimente, stari. Toate vom incerca sa le surprindem intr-o cutie de pantofi.

Ultima parte: developarea, ne intoarcem in Aethernativ unde va fi amenajata o camera obscura. Le developam, le uscam si povestim.

Sambata, 10 Septembrie, la finalizarea acestui proiect vom face un vernisaj cu cele mai bune lucrari.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 549
Cuvinte cheie: Timisoara
andrei

Adaugat in urma cu 4603 zile, 09 Sep. 2011

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .