poze  sant jordi o seara catalana la carturesti timisoara

Sant Jordi – o seară catalană la Cărtureşti - Timisoara

Timis , Timisoara. Vineri 23 Aprilie 2010 19:00
libraria Carturesti, Iulius Mall

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Sant Jordi – o seară catalană la Cărtureşti

Trandafiri şi muzică de chitară, scriitura lui Eduardo Mendoza, cea a lui Javier Cercas, lumea explozivă a minţii lui Dali, aerul luminos şi culorile Barcelonei – le-am adus pe toate laolaltă pentru o seară de vineri a culorilor şi aromelor catalane: Sant Jordi – o seară catalană la Cărtureşti.

Nord-estul Spaniei, Catalonia, sărbătoreşte ziua de 23 aprilie, sărbătoarea Sfântului Gheorghe sau Sant Jordi în grai catalan, cu trandafiri şi cărţi – daruri mai de suflet decât atât încă nu s-au inventat. Străzile sunt cucerite, timp de o zi, de nesfârşite standuri cu cărţi şi trandafiri de cumpărat şi oferit în dar: femeile primesc un trandafir, bărbaţii – o carte. Din fericită întâmplare, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Mondială a Cărţii de către UNESCO.

Vă invităm, pe 23 aprilie, în zi de Sant Jordi, să aduceţi bucurie dăruind o carte cu zvon iberic ori un trandafir cu care îi puteţi desena celei dragi un nou zâmbet. În tot cursul zilei de vineri, 23 aprilie, în librăria Cărtureşti din Iulius Mall vă aşteaptă un stand cu cărţi de autori catalani, albume de artă spaniolă ori ghiduri ce vă vor îmbogăţi călătoria la Barcelona pe care v-o doriţi de atât timp. Fiecare cumpărător va completa un talon care, în seara aceleiaşi zile, la ora 19, prin tragere la sorţi, îi va putea aduce o cină pentru doua persoane la restaurantul spaniol Los Toreros. În plus, vom avea bucuria de a dărui fiecărei doamne care va cumpăra o carte de la acest stand un trandafir oferit prin generozitatea florăriei Flori de Vis.

Seara zilei de vineri, 23 aprilie, cu începere de la ora 19, e seară catalană în librăria Cărtureşti din Iulius Mall. Via Rumania şi Cărtureşti vă invită să aflaţi mai multe despre felul în care catalanii sărbătoresc ziua de Sant Jordi, să degustăm tapas – aperitive gustoase, tipic spaniole, oferite de Restaurantul Los Toreros şi un vin spumant de sub soarele Cataloniei. Ne vom bucura împreuna şi de un recital de chitară clasică, cuprinzând bucăţi compuse de autori spanioli, recital susţinut de către Iulian Neagu. Tot atunci vom afla, în urma tragerii la sorţi, cine este câştigătorul cinei pentru două persoane la Restaurantul Los Toreros.

Mai multe detalii: http://www.evive.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 492
Cuvinte cheie: Jordi , Sant , aprilie , 23 , 2010 , Evenimente Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5117 zile, 22 Apr. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .