poze festival zilele basarabiei timisoara
poze festival zilele basarabiei timisoara poze festival zilele basarabiei timisoara

Festival: "Zilele Basarabiei" - Timisoara

Timis , Timisoara. Vineri 26 Martie 2010 10:00

Categorii: Festivaluri

Festivalul "Zilele Basarabiei" - 26 - 28 martie 2010

A devenit deja o traditie ca in fiecare an, Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara sa comemoreze data istorica de 27 martie 1918 – ziua in care Basarabia s-a unit cu Romania, fiind prima provincie romaneasca care a dat startul procesului de reintregire a Tarii. Intre timp, lucrurile s-au schimbat, dar simbolul Unirii a ramas viu pentru eternitate in inimile celor care simt romaneste.

Actiunile culturale desfasurate in acest scop poarta denumirea generica de „Zilele Basarabiei". Editia din acest an marcheaza cea de-a 10-a aniversare a acestui proiect. Manifestarile culturale se vor desfasura incepand de vineri, 26 martie, orele 10.00 pana duminica, 28 martie 2010, orele 22.00 in diferite locatii din Timisoara.

In program vor figura nume sonore ale muzicii romanesti, care vor acoperi stiluri cat se poate de variate: Nicolae Furdui Iancu, Grigore Lese, precum si „Paralela 47" si „Satori" – trupe din Republica Moldova care vor urca pe aceeasi scena cu legendara formatie IRIS.

Trei companii de teatru din Chisinau – Centrul de Arte COLISEUM, Teatrul Municipal al Unui Actor si Clubul Experimental de Teatru – vor evolua pe scenele din Timisoara, oferind publicului ocazia de a cunoaste teatrul romanesc de dincolo de Prut – fascinant prin originalitatea abordarii si calitatea jocului actoricesc. Din program nu vor lipsi dezbaterile, lansarile de carte, expozitiile de pictura si fotografie. In completarea Festivalului „Zilele Basarabiei" ne va inveseli cu prezenta Mitos Micleusanu, venit tocmai de pe „Planeta Moldova" special pentru a sta la taifas cu publicul timisorean.

Intrarea este libera la absolut toate evenimentele si recomandata tuturor amatorilor de cultura a carei calitate a fost probata cu succes in repetate randuri.

Festivalul „Zilele Basarabiei" este oferit de Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Consiliul Judetean Timis, Iulius Mall Timisoara, Universitatea „Politehnica" Timisoara, Primaria Chisinau, Primaria Timisoara, Universitatea de Vest Timisoara, Institutul „Frații Golescu" pentru relații cu Romanii din strainatate,Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara.



Mai multe detalii: http://www.timisoreni.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1230
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5124 zile, 19 Mar. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .