poze  festivalul de foarte scurt metraj festival des tr s courts

Festivalul de Foarte Scurt Metraj - Festival des Très Courts

Timis , Timisoara. Vineri 7 Mai 2010 12:00

Categorii: Festivaluri

Festivalul de Foarte Scurt Metraj - Festival des Très Courts - 7 - 9 mai

Ce se întampla in acelasi timp la Caracas şi la Aiud, la Montevideo şi la Timisoara, la Tunis si la Cluj? Este vorba de Festivalul de Foarte Scurt Metraj - Festival des Très Courts.

În 7, 8 şi 9 mai 2010, 51 de filme foarte scurte, venite din lumea întreagă vor fi proiectate cvasi-simultan în peste 25 de oraşe din România, precum şi în oraşe din alte 13 ţări. Toate filmele respectă o singură regulă: nu trebuie să depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, animaţie, documentar, film experimental... Un concentrat de inventivitate şi imaginaţie!

Le Festival des Tres Courts s-a născut în 1999, la Paris; ideea festivalului fiind de a promova filmul foarte scurt, sub 3 minute şi de a reuni publicul din diferite zone ale lumii în aceeaşi perioadă, în jurul unui program internaţional identic, devenind astfel un eveniment unificator şi inedit. Festivalul a sosit pentru prima oară în România în 2007. In 2008, peste 5600 de spectatori au asistat la proiectiile din 23 de orase din Romania, plus Chisinau - capitala Republicii Moldova. Aflat În 2009 la cea de-a 3-a ediţie în ţara noastră, sub coordonarea Centrului cultural francez din Cluj, festivalul reuneşte, alături de reţeaua de centre culturale şi alianţe franceze, asociaţii de tineri, fundaţii, primării şi consilii judeţene, precum şi cineaşti şi cinefili din toate colţurile ţării.

În 2009, România s-a distins printr-o prezenţă puternică: cu 26 de localităţi este prima ţară ca număr de oraşe participante, depăşind chiar şi Franţa. Un alt motiv de mândrie pentru noi este faptul că selecţia internaţională a inclus pentru prima dată 2 filme foarte scurte româneşti: Old ladies never dream, produs la Cluj şi Immerse (Bucureşti). Un alt film românesc a fost inclus şi în selecţia internaţională Parole de femmes (Question mark).

Selecţia "Paroles de Femmes"

Această ediţie a festivalului pune femeia în centrul atenţiei prin crearea unei secţiuni speciale de 21 de filme foarte scurte realizate pe tema femeii.

Selecţia "Around the Très Courts" - filme româneşti

Încurajarea şi promovarea creaţiilor audio-vizuale locale este o prioritate a festivalului. Invitaţia la participare în competiţia de filme româneşti 2010 este de acum deschisa.în toată ţara,. Singura condiţie impusă este durata filmului sub 3 minute. Participarea cu filme in festival este gratuita. Filmele romanesti selectionate de un juriu de specialitate vor fi proiectate in toate orasele din Romania care gazduiesc festivalul. În fiecare oraş din ţară, spectatorii vor vota pentru "Premiul publicului". Deci nu mai sta pe ganduri, pune mana pe camera! Data limita de trimitere a filmelor este 15 martie 2010. Mai multe detalii gasiti in sectiunea Regulament a acestui website.

Mai multe detalii: http://www.trescourt.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 914
Cuvinte cheie: Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5199 zile, 21 Ian. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .