poze simultan 11 la timisoara

SIMULTAN '11 la Timisoara

Timis , Timisoara. Joi 6 Octombrie 2011 12:00 - Sâmbătă 8 Octombrie 2011

Categorii: Festivaluri

festival anual de video, arta media, muzica electronica experimentala si proiecte a/v

Festivalul Simultan este un festival anual de video, arta media, muzica electronica experimentala si proiecte a/v.
Festivalul isi propune sa intretina si sa stimuleze modalitatile creatoare ale celor mai moderne viziuni in perceperea si captarea realitatilor culturale in arta contemporana. Prezinta procesele actuale si modul in care tehnologia si societatea dau nastere unor noi forme de expresie artistica prin utilizarea noilor medii.
Avand la baza in fiecare an o alta tema, festivalul prezinta proiectii de arta video, live performance-uri, instalatii, conferinte.


Tema celei de-a saptea editii a festivalului Simultan isi doreste sa exploreze posibilitatile si limitele imaginarului. Atat in ceea ce priveste criteriile de selectie pentru video-urile care urmeaza sa fie prezentate in festival, cat si in structura activitatilor festivalului, suntem interesati de felul in care circumstantele reale ale lumii in care traim determina formele pe care le ia imaginarul. Vrem sa punem intrebari cum ar fi: Al cui imaginar este cel care da forma viitorului? sau Din ce se hraneste imaginatia intr-o lume in care informatia din jurul nostru este filtrata prin motoare de cautare si este manipulata prin mass-media?
Lumea in care traim abunda in manifestari ale imaginarului. Suntem inconjurati de promisiunile unui infinit progres tehnologic prin care limitele a ceea ce e posibil sunt intruna mutate, publicitatea cu lumea ei de iluzii permeaza toate aspectele vietii, evadarea din real ne este facuta accesibila (cel putin unora dintre noi) prin numeroase mijloace: parcuri tematice, jocuri pe calculator, turismul global cu insulele lui de bunastare exclusivista. Dar care este finalitatea acestui tip de imaginar, al carui potential pare nelimitat, dar care nu atinge cu nimic starea de fapt a unei realitati care este cel mai adesea dezamagitoare, infricosatoare, nedreapta?
In opozitie cu imaginatia ca evadare, care este continuu incurajata, alte tipuri de imaginar sunt adesea socotite ca fiind naive, idealiste si fara posibilitate de realizare. De exemplu, astfel este prezentata in mass media mainstream, in special in aceasta perioada marcata de criza financiara, posibilitatea unei societati in care toti oamenii sa beneficieze de dreptul lor la o viata decenta.
In editia Simultan de anul acesta am dori sa aducem in discutie imaginarul care se opune efectului halucinogen al fanteziei ca evadare sterila dintr-o realitate tot mai oprimanta. Am dori sa reflectam asupra imaginarului ca fiind un mijloc esential in educatie, ca fiind motor al unei creativitati cu rezultate concrete, un plan de schimbare, un instrument de inventare a unor lumi posibile.

In Sinagoga din Cetate , joi 6 octombrie 2011, de la ora 19 vor performa live : Tigrics (Ungaria), Yvat (România), Daniel Dorobanţu & Felix Petrescu (Timişoara). Vineri, în aceeaşi locaţie, vor fi prezenţi Alpha Byte (Timişoara), ‘megatsunami’ by Otolab (Italia), Pleq (Polonia) şi Somnoroase Păsărele (România), iar sâmbătă , Dieb 13 (Austria) şi Nava Spaţială (România).

Mai multe detalii: http://www.simultan.org

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1064
Cuvinte cheie: Timisoara
andrei

Adaugat in urma cu 4585 zile, 09 Sep. 2011

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .