poze bolsoi teatr live in hd giselle class concert
poze bolsoi teatr live in hd giselle class concert poze bolsoi teatr live in hd giselle class concert poze bolsoi teatr live in hd giselle class concert

Bolşoi Teatr: Live in HD - Giselle & Class Concert

Timis , Timisoara. Duminică 23 Ianuarie 2011 18:00 - Duminică 23 Ianuarie 2011
Cl. Aradului nr. 119

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 0/335

Balet transmis prin satelit, Live in HD, de la Bolşoi Teatr - Moscova



Sezonul transmisiunilor de balet Live in HD, dela faimosul Bolşoi Teatr – Moscova continuă, duminică 23 ianuarie ora 18:00, în Aula Magna a Universităţii de Ştiinte Agricole a Banatului (USAB). Timişorenilor iubitori ai genului, D’STARS le propune o seară feerică de balet, având două părţi distincte: „Class Concert“ (Lecţia de dans), urmată de „Giselle“.

„Class Concert“ este un spectacol de balet construit în jurul temei unei lecţii de dans, reunind toate starurile baletului Bolşoi. Coregrafia îi aparţine marelui maestru coregraf Asaf Messerer (unchi al celebrei balerine Maya Plisetskaya). Muzica: Adolphe Adam.

Interesant la „Class Concert“ este în principal faptul că, încă din 1963 poate fi considerat un fel de părticică a neo-clasicismului Uniunii Sovietice. Povestea din spatele baletului este cu totul secundară, cuvântul de ordine fiind mişcarea pură, totul pe o muzică provenită de la mai mulţi compozitori ruşi, printre care Anton Rubinstein şi Dmitry Şostakovich. Dirijor: Pavel Klinichev. Decoruri: Igor Chapurin. Maestru de lumini: Damir Ismagilov.

Seara va continua cu „Giselle“, balet ce posedă toate atributele arhetipale ale baletului romantic, fiind inspirat după poemul dramaturgului francez Théophile Gautier. Conform legendei, fetele care mor înaintea propriei lor nunţi, după moarte se transformă în zâne...

O versiune coregrafică a legendarului Yuri Grigorovich (cel pe care spectatorii ciclului de spectacole „Bolşoi balet - Live in HD“ l-au putut vedea la transmisia din decembrie, intervievat fiind în pauza dintre actele baletului „Spărgătorul de nuci“). Dirijor: Alexandr Kopylov. Decoruri: Simon Virsaladze.

În rolul principal din „Giselle“, Svetlana Lunkina, prima-balerină a Bolşoi Teatr, rol care a făcut-o celebră în întreaga lume. Partener de dans îi va fi Dmitri Gudanov. Costumele pentru acest spectacol au fost create la Casa de Modă pariziană „Givenchy“, de către celebrul designer Hubert de Givenchy.

Despre Svetlana Lunkina, în rolul principal din „Giselle“, criticul de specialitate Anna Kisselgoff de la cotidianul New York Times spune: "Rolul Giselle absoarbe din Svetlana cele mai bune trăsături ale personalităţii sale de balerină, permiţându-i acesteia să radieze pe scenă."

Elevă a Ekaterinei Maximova (una dintre cele mai renumite interprete ale rolului principal din Giselle), prima-balerină Svetlana Lunkina cu al său aspect de porţelan, este o personificare a frumuseţii romantice desăvârşite, supraomeneşti, un ideal de romantism de neatins, având o eleganţă intrinsecă specifică, în spiritul tradiţiei ruse. Ansamblul însuşirilor sale accentuează elementele dramatice ale rolului pe care îl interpretează, astfel încât, fiecare formă, pas ori gest al său contribuie la percepţia unei entităţi unice.

Mai multe detalii: http://www.d-stars.ro

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2121

Eveniment postat de organizator

d stars

Adaugat in urma cu 4840 zile, 19 Ian. 2011

Adaugat de d-stars

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .